Storhamar knuste Vålerenga

Men VIF fortsatt på topp.

Endelig klarte Storhamar å slå erkerivalen og regjerende NM-vinner Vålerenga. Espen «Shampo» Knutsens lag ble sendt hjem med 2-6-tap.

Tidligere i høst vant Vålerenga de to innbyrdes kampene, begge med knepne 3-2. I Hamar OL-amfi søndag var det ingen tvil om hvem som var best.

Hjemmelaget var i føringen med 3-1 etter den første perioden, 5-2 etter den andre. Storhamar-kaptein Mathias Livf sto for to av målene. Hans lagkamerater sto fram i en litt annen utgave enn tidligere denne sesongen.

Til tross for seieren skiller det ti poeng mellom Vålerenga på topp og Storhamar på 4.-plass.

Lillehammer tok en sterk borteseier mot Stavanger med 5-3, mens Stjernen har fått los på Furusets 8.-plass etter 5-4 over tabelljumbo Trondheim i en tett affære i Leangen ishall.

Sparta Sarpsborg trygget 2.-plassen på tabellen med 4-1 over Furuset, mens tredjeplasserte Frisk-Asker ikke hadde altfor store problemer med å slå Comet 5-2 i Askerhallen.

(NTB)

SATTE VIF PÅ PLASS: Vålerenga har hatt et godt tak på Storhamar, men ble satt kraftig på plass da gultrøyene vant hele 6-2 hjemme på Hamar. Arkivfoto: SCANPIX
SATTE VIF PÅ PLASS: Vålerenga har hatt et godt tak på Storhamar, men ble satt kraftig på plass da gultrøyene vant hele 6-2 hjemme på Hamar. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer