Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar med sterk borteseier i Champions League

Slo Salzburg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storhamar fortsetter å imponere i mesterligaen i ishockey. Tirsdag ble det 3-1 over Salzburg i Østerrike i den første kampen i 16-delsfinalen.

Storhamar-trener Alexander Smirnov hadde taktikken klar. Akkurat som i de tidligere CHL-kampene skulle laget ligge samlet i egen sone og være pottetett bakover.

- Taktikken ble fulgt, samtidig som vi hadde en god målvakt i Oscar Östlund, sa Storhamars assistenttrener Pål Johnsen til NTB.

I overtall gjorde Salzburg en liten feil, og Storhamar fikk kontre. Lagets storscorer i CHL, Hampus Gustafsson, fant sin landsmann Jacob Berglund, som etter et par høyre-venstre-finter satte i pucken i mål.

Så fikk Hamar-laget muligheten til overtall, og da slo lagets store stjerne til. Christian Larrivée banket til på direkten fra blålinjen etter pasning fra Scott Hotham.

- Vi er bra kollektivt og klarer å gjøre mål når vi får sjansen, men jeg vil kalle dette en stor lagseier. Jeg tar av meg hatten for spillerne, sa Johnsen.

Solid Östlund Hjemmelaget hadde hele tiden et solid trykk inne i Storhamars sone, og Oscar Östlund måtte slippe inn skudd fra Kyle Beach med litt over 11 minutter igjen av kampen. Det hjalp ikke vertene.

Alexander Reichenberg sendte Storhamar opp i en ny tomålsledelse med litt over tre minutter igjen av kampen, og flere mål ble det ikke.

Tirsdag 6. oktober kommer Salzburg til Hamar for returkampen.

Mer ydmykhet Mens Storhamar har imponert ute i Europa, har ikke laget fått den samme flyten i hjemlig serie hvor det er blitt to tap og bare en seier.

- Da har det vært noe annerledes kamper hvor vi har måttet føre kampene. Det har også vært litt mangel på ydmykhet overfor motstanderen. Må må vise samme innstilling der som i CHL, sier Johnsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!