Storhamar og Stavanger til semifinale

Comet og Stjernen utslått.

Storhamar tok sin første borteseier på fem kamper da laget avanserte til semifinalen i ishockeysluttspillet med 4-1-seier over Stjernen. De får følge av Stavanger.

Derek Eastman gjorde 1-0 til gjestene et minutt før første pause, og selv om Ole Andreas Holøs utlignet i annen periode, gikk gjestene nok en gang til pause med ledelse etter at Steffen Thoresen satte inn 2-1 etter 37.45.

I tredje periode gjorde dragene fra Hamar kort prosess. Rekken med Geir Svendsberget, Justin Cox og Linus Stensson scoret to mål på 13 sekunder ved de to sistnevnte og sørget for avansement med 4-2 i kamper.

- Vi har fått tilbake roen i laget fordi vi er blitt bedre defensivt i løpet av kvartfinalene. Vi vokser inn i sluttspillet, sa SIL-trener Petter Thoresen til NTB.

- Jeg er lettet, men var aldri nervøs selv om vi tapte to kamper i Fredrikstad. Det er deilig å avgjøre dette, for nå trenger vi litt hvile før semifinalene, fortsatte han.
Stavanger klar
Stavanger tapte nylig to strake kamper hjemme mot Comet, før tirsdagens bortekamp. Comet-trener Jens Näslund mente siddisene så slitne ut, men det motbeviste Gunnar Johanssons gutter ved umiddelbart å ta ledelsen i Halden ishall. Etter første periode sto det 3-0 til gjestene, som aldri ga fra seg ledelsen. Comet reduserte to ganger i midtperioden, men klarte aldri å ta igjen Stavanger.

Frisk Asker hadde kniven på strupen i duellen med Sparta. Med tap tirsdag ville det vært exit sluttspill for Frisk, men det ville ikke Mats Zuccarello Aasen ha noe av. Den landslagsaktuelle løperen banket inn hele tre mål og spilte fram til ytterligere ett da askerbøringene tok en livsviktig 5-4-seier på borteis. Aasens siste mål kom med 46 sekunder igjen av kampen. Dermed står det 3-3 i kvartfinaleserien, og kampen om den siste semifinaleplassen avgjøres torsdag.

(NTB)

TIL SEMI: Derek Eastman (t.h.) scoret da Storhamar avanserte til semifinale på bekostning av Stjernen i kveld. Foto: Scanpix
TIL SEMI: Derek Eastman (t.h.) scoret da Storhamar avanserte til semifinale på bekostning av Stjernen i kveld. Foto: Scanpix Vis mer