Storhamar sjokkerte i Stavanger

Vant på sjette forsøk denne sesongen.

Storhamar tok sesongens første seier over Stavanger. Hva var vel viktigere enn at det skjedde i første kamp av semifinalespillet i NM?

Etter at det sto 2-2 foran tredje periode ble svenske Hampus Gustafsson matchvinner med sin 3-2-scoring.

Stavanger slo Storhamar i samtlige fem seriekamper denne sesongen. Dermed valgte seriemesterne fjorårets finalemotstander allerede i semifinalen.

Sjokkstart
Petter Thoresens mannskap virket derimot litt rustne etter en lang pause. Stavanger spilte nemlig bare fire kvartfinaler mot MS, mens Storhamar var ute i seks oppgjør mot Sparta.

Lars Erik Hesbråten ga 1-0 til Storhamar etter drøye ti minutters spill, og

Storhamar kunne gå til den første pausen med en 2-0-ledelse. Scott Hotham banket straffen oppe i krysset bak Henrik Holm.

I midtperioden begynte Stavanger å jakte reduseringen. Storhamar-spillerne spilte på det trygge. Det var noe heldig da Christian Dahl Andersen fikk stå foran mål og sette en retur fra vantet. Uansett, heldig eller ikke, det var det 50. målet i et NM-sluttspill for veteranen.

Han var også mannen bak utligningen til 2-2. Også denne gangen var det en retur fra vantet hvor Andersen sto riktig plassert.

- Vi trengte nok 20 minutter til å komme inn i matchmodus, sa Andersen til TV 2 etter sine to mål i midtperioden.

Seier til Lørenskog Det svingte også i det andre semifinaleoppgjøret mellom de selverklærte erkerivalene Lørenskog og Vålerenga. Lagene byttet på å ha føringen, mens det var vertene som dro det lengste strået og vant 3-2.

Hva var vel mer naturlig enn at den tidligere LIK-spilleren, Martin Laumann Ylven, sto for det første målet til gjestene. Han satte pucken i mål i undertall. Lørenskog slo derimot kjapt tilbake med Tony Romanos scoring?

I midtperioden var det Lørenskogs tur til å ta ledelsen. Magnus Brekke Henriksen gjorde 2-1 etter 12.48 av perioden. Vålerengas storscorer Jørgen Karterud ville det annerledes og sto bak utligningen til 2-2 kort etter.

I tredje periode sendte Robin Sterner vertene i føringen på ny i et overtallsspill. Denne gangen klarte derimot ikke Espen «Shampo» Knutsens iskrigere å svare.

2. kamp spilles i Hamar og Jordal Amfi onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram