Storhamar utliknet i kvartfinalen

Unngikk de «rare» baklengsmålene

Storhamar slapp inn hele sju mål i den første kvartfinalen mot Stjernen søndag. To dager etterpå ble de «rare» baklengsmålene luket bort da Hamar-laget utlignet til 1-1 i kamper.

For som Storhamar-trener Petter Thoresen sa til NTB etter 4-2-seieren:

- Vi slapp inn litt mange rare mål der nede, synes vi. I dag var vi langt mer aggressive og bedre uten puck.

Det er nemlig ikke hverdagskost for Storhamar å slippe inn så mange mål, og dragene fikk seg en aldri så liten påminnelse om at man ikke bader seg videre i NM-sluttspillet.

Slurv

- Det var mest slurv, og vi bandt oss kanskje litt ekstra mye. I de siste dagene har vi hatt fokus på å jobbe uten puck og snakke sammen i egen sone, og det synes jeg vi fikk rettet på, sa en tilfreds Thoresen.

Stjernens førsterekke klarte ikke å følge opp poengfesten fra Stjernehallen, men ble satt i skyggen av hjemmelagets Geir «Burgern» Svendsberget, som scoret to mål.

- Han jobber godt i likhet med blant andre Linus Stensson. Det var mange som reiste seg, sa Thoresen.
Frisk utlignet
Frisk fikk bakoversveis i den første kvartfinalen mot Sparta. Men nedturen etter 1-6-tapet var kortvarig. Tirsdag reiste Asker-laget seg og vant 4-1. Gjestene ledet 1-0 etter første periode, men Frisk er en hard negl på egen is og snudde kampen i de to siste periodene.

Dermed er det 1-1 i kamper mellom lagene som endte på 4.- og 5.-plass i seriespillet.

Stavanger har koblet grepet på Comet. Siddisene tok sin annen strake seier over østfoldlaget med en sterk sluttspurt og to scoringer i løpet av kampens siste ti minutter. Martin Johansson scoret to mål og spilte fram til ytterligere ett for Oilers i 5-3-seieren.

Vålerenga vant også sin annen strake kamp. Tre mål fordelt på like mange perioder i Jordal Amfi, gjorde at seriemestrene til slutt vant komfortabelt 3-0 over laget som knep den siste sluttspillplassen, Furuset.

(NTB)