Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey-sluttspill:

Storhamar våknet etter skrekkstart

Lørenskog i trøbbel.

VANT: Storhamar og Lillehammer vant sine kamper og begge er én seier unna å ta seg til semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey, mens Frisk tok seg av Stavanger.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
VANT: Storhamar og Lillehammer vant sine kamper og begge er én seier unna å ta seg til semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey, mens Frisk tok seg av Stavanger. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storhamar og Lillehammer vant sine kamper og begge er én seier unna å ta seg til semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey, mens Frisk tok seg av Stavanger.

I de to andre kampene er det mer jevnt. Frisk Asker er i førersetet mot Stavanger etter solide 4-0 på hjemmebane. Kampen mellom Sparta og Manglerud Star gikk til sudden death for tredje gang på rad. Kampen er fortsatt i gang på 4-4.

Det startet ikke å bra for så langt suverene Storhamar mot mandag. Lørenskogs David Friedmann sendte gjestene tidlig i ledelsen. Innledningsvis viste gjestene den offerviljen og tælen som må til for å vinne ishockeykamper i vanligvis tette sluttspill. I de to første kampene hadde Storhamar scoret 18 mål før Lørenskog klarte å redusere til 1-9 i lørdagens oppgjør.

Marc Hagel hadde vært en skygge av seg selv og fått kraftig kritikk etter de to første kvartfinalekampene, men han hang som en klegg på en Storhamar-back, snappet pucken og klarte å sende et frekt skudd forbi en litt passiv Oscar Östlund til 2-0.

Storhamar slet med å komme til målsjanser, men i overtall satte Christian Larrivée inn den forløsende 1-2-scoringen. Kodie Curran med seks poeng fra siste kamp utlignet til 2-2 med få sekunder igjen av midtperioden.

Den mangeårige Lørenskogspilleren Steffen Thoresen fikk lurt inn 3-2 for Storhamar tidlig i tredje periode. Flere mål ble det ikke, tross for et massivt overtak fra hjemmelaget.

Nytt MS-sjokk i Sarpsborg

Manglerud Star sjokkåpnet i bortekampen mot Sparta. Det var bare gått litt over ett minutt før David Livingstones gutter hadde satt to pucken bak Jens Kristian Lillegrend i Sparta-målet. Det var Sam Coatta og Mathias Trygg som sto for målene.

Det gikk snaue ti minutter før Niklas Roest hadde redusert, men Peter Lindblad sendte MS opp i ny tomålsledelse kort etter. Magnus Nilsens knallskudd og redusering til 2-3 ble førsteperiodens siste scoring.

I annen periode klarte hjemmelaget å utligne til 3-3 ved krigeren Tommy Kristiansen. «Om 1. periode var brennhet, har 2. periode nærmest vært iskald. Slurvete hockey fra begge lag», tvitret Manglerud Star.

Jesper Hoel satte inn 4-3, mens hjemmelaget tvang kampen til forlengning og et nytt nervedrama da Kyle Osterberg scoret til 4-4.

Frisk-dominans

Duellen mellom fjorårets NM-finalister Frisk Asker og Stavanger lever også. Etter en målløs åpningsperiode scoret hjemmelaget to kjappe i annen periode ved Fredrik Lystad Jacobsen og Oskar Nilsson. Garry Nunn økte til 3-0. Mikkel Christiansens 4-0-scoring gjorde veien fram til seier lang for de regjerende mesterne Oilers.

Lillehammer mot Vålerenga har vært kampen med mest nerve ved siden av Sparta mot MS. VIF-trener Roy Johansen har terpet på å unngå unødige utvisninger. I annen periode i mandagens kamp utnyttet Lillehammer to muligheter med en mann mer på isen til 2-0. Brendan Ellis og Brett Cameron scoret.

Da laget fikk spille fem mot tre var det Joey Benik sin tur til å øke til 3-0 for vertene. Dermed skal det veldig mye til om Vålerenga klarer å snu kampen til sin fordel. Filip Gunnarsson reduserte til 1-3, men Stian Nystuen svarte til 4-1 kort etter. Samme mann økte til 5-1 før Simen Rønold gjorde 6-1.

De fjerde kampene i kvartfinaleserien spilles onsdag.

(NTB)

NM-sluttspillet ishockey menn mandag, kvartfinaler 3. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Stavanger 4-0 (0-0, 4-0, 0-0), sammenlagt 2-1

Lillehammer – Vålerenga 6-1 (0-0, 3-0, 3-1), sammenlagt 3-0

Storhamar – Lørenskog 3-2 (0-2, 2-0, 1-0), sammenlagt 3-0.

Sparta – Manglerud Star 4-5 e.f. (2-3, 1-0, 1-1, 0-1), sammenlagt 1-2

Gjenstående kamper: 5/3, 7/3, 9/3, evt. 11/3, 13/3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!