Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storhamar vant 3-0 og sikret nytt hockeydrama

Semifinale nummer sju mot Oilers.

SEIER: Storhamar vant endelig en semifinale på hjemmebane og sørget for at det blir en sjuende kamp mot Stavanger med en 3-0-seier.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SEIER: Storhamar vant endelig en semifinale på hjemmebane og sørget for at det blir en sjuende kamp mot Stavanger med en 3-0-seier. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Storhamar - Oilers 3-0

Storhamar vant endelig en semifinale på hjemmebane og sørget for at det blir en sjuende kamp mot Stavanger med en 3-0-seier.

Gultrøyene tapte begge de første semifinalene på hjemmebane, men torsdag kveld fant et energisk hjemmelag vinnerinstinktet og nektet Stavanger å sikre finaleplassen etter seks kamper.

Dermed møtes fjorårets finalister til en sjuende og avgjørende semifinalekamp i Stavanger lørdag.

Viktig førstescoring Storhamar, som igjen måtte klare seg uten publikumsfavoritt Martin Rønnild, tok ledelsen i annen periode. Stavangers Dan Kissel skjøt på keeper og Philippe Cornet i tverrliggeren, bare for å se Mikael Zettergren smelle pucken i nærmeste kryss for Storhamar på den påfølgende kontringen.

- De siste kampene har Stavanger scoret det første målet og vunnet, så vi var glade for å få det første målet, sa Zettergren til TV 2.

Seks minutter før slutt doblet Storhamar ledelsen ved Jacob Berglund, før samme mann la på til 3-0 på åpent mål.

- Noe dødt over Stavanger-laget Stavanger, som vant den forrige semifinalen 3-0 på hjemmebane, manglet energi og intensitet gjennom store deler av kampen. Siddisene skapte stort sett bare halvsjanser.

- Det er noe litt dødt over dette Stavanger-laget, sa TV 2-kommentator Bjørn Erevik.

Bortelaget hadde et voldsomt press i overtall fem mot tre i slutten av første periode, men ingen av skuddforsøkene fant veien forbi burvokter Oskar Östlund. Med få minutter igjen av kampen på stillingen 1-0 måtte dommerne bruke videodømming for å avgjøre at pucken ikke var over streken.

Storhamar ledet 2-1 i kamper, men to strake tap sendte Stavanger i førersetet før torsdagens oppgjør. Hjemmeseieren betyr at det står 3-3 og at det altså blir en avgjørende kamp i Stavanger lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram