Storhamar vant «seriefinalen»

Setter press på Vålerenga.

Storhamar vant det siste serieoppgjøret mot erkerival Vålerenga med 3-1 i kveld. Dermed har Hamar-laget satt press på serielederen.

Med tre kamper igjen å spille av årets eliteserie er lagene à poeng, men Vålerenga leder 5-1 i innbyrdes oppgjør. Ingen av lagene har råd til å feile i sine siste kamper, som skal spilles etter landskampavbrekket neste helg. Hamar-laget må ha hjelp fra andre for å få hjemmebanefordel i NM-sluttspillet, og velge kvartfinalemotstander først.

Vålerenga har igjen Lillehammer hjemme (14/2), Stavanger borte (18/2) og hjemme (22/2), mens Storhamar har igjen Comet borte (14/2), Stjernen hjemme (18/2) og Frisk Asker borte (22/2).

På Hamar hadde hele 5535 tilskuere møtt fram for å se serieduellen. Det er solid rekord i årets eliteserie. De fikk se at Storhamars unge keeper Ruben Smith storspilte. Spenningen ble utløst først da Justin Cos satte 3-1 i tomt bur 14 sekunder før slutt.

Har los


Lillehammer har los på den siste sluttspillplassen og sendte bunnlaget Trondheim hjem med 0-6 i kofferten. Seieren hjalp imidlertid lite ettersom Furuset slo Sparta med 4-3 på hjemmebane søndag. Det skiller fem poeng mellom de to lagene, og Lillehammer har en kamp mindre spilt.

I de øvrige kampene vant Frisk Asker borte over Stavanger etter straffer, mens Stjernen slo Comet med 4-2 hjemme i Stjernehallen.

(NTB)

TØFFINGER: Regan Kelly minner Greg Barber på hvorfor ishockey ikke er for pyser. Men Barber kunne smile med resten av Storhamar til slutt. Foto: Scanpix
TØFFINGER: Regan Kelly minner Greg Barber på hvorfor ishockey ikke er for pyser. Men Barber kunne smile med resten av Storhamar til slutt. Foto: Scanpix Vis mer