Storhamar vinner

Dagbladet tror Storhamar vinner eliteserien 2005/2006 og at Manglerud/Star blir sist.

Ishockey-debatten: Hvem tror du vinner serien?

1. Storhamar

Nye spillere: Jaakko Harikkala, Lars Østli (backer), Mads Hansen, Patrick Yetman, Urban Omark, Kristian Forsberg (løpere).

Petter Salsten, sportssjef:

-  Vi har spilt en del bra hockey, og slo blant annet Djurgården. Målet er å være helt i toppen, og produsere landslagsspillere. Av de 23 spillerne i stallen er 11 lokale og sju utlendinger, mens fem er hentet fra andre klubber. Ole-Eskild Dahlstrøm har gått til Lillehammer. Tradisjonen vår er alltid å ha en spiller fra Furuset. I stedet for Ole Eskild har vi nå unggutten Kristian Forsberg.

2. Vålerenga

Nye spillere: Tyrone Garner (målvakt), Scott Crawford, Alexander Bonsaksen (backer), Greg Day, Zoran Catalina, Christian Sørensen, Martin Scott Hagen (løpere).

Knut J. Stubdal, sportssjef og trener:

NORGESMESTERE I 2005: Dagbladet tipper Storhamar øverst, foran VIF i årets serie. Foto: Scanpix
NORGESMESTERE I 2005: Dagbladet tipper Storhamar øverst, foran VIF i årets serie. Foto: Scanpix Vis mer

-  Vi har mistet ti spillere og fått sju nye. På målvaktsida er vi like bra som forrige sesong. På back- og løpersida har vi en tynnere stall enn før. Det gjør at vi får problemer med å fylle fire gode rekker. Likevel tror jeg det kan bli ganske bra. Når du har Vålerenga på drakta, er det bare seirer som betyr noe. Målet vårt er å vinne både serie og cup.

3. Stavanger Oilers

Nye spillere: Bengt Höglund (målvakt), Martin Johansson (back), Fredrik Sundin, Snorre Hallem (løpere).

Ass.trener Mikael Näslund:

-  Vi har en bred tropp, og har trent veldig bra i sommer og høst. Vi ser sterke ut. Snorre Hallem (fra Arboga) er valgt til ny kaptein. Målet er å bli blant de fire beste i serien, og ta medalje i sluttspillet. Samtidig ønsker vi at to Oilers-spillere skal representere Norge i A-VM 2006, og at laget skal gi publikum god underholdning.

4. Lillehammer

Nye spillere: Pål Tyrom, Rudolf Pejchar (målvakter), Eirik Grafsrønningen, Roman Prosek, Richard Adam (backer), Morten Rolstad, Ole-Eskild Dahlstrøm, Jaroslav Mares (løpere).

Åge Ellingsen, sportslig leder:

-  Vi har mistet 14 spillere, og fått åtte nye. Ole-Eskild Dahlstrøm (eks-Storhamar) betyr mye, både på og utenfor isen. Foruten å spille, er han også assistenttrener. Målet er å bli bedre enn forrige sesong, og utvikle spillere til serien og landslag. Serien ser jevn ut, men jeg tror vi kommer til å bite godt fra oss.

5. Frisk Asker

Nye spillere: David Guerrera (målvakt), Timo Ahmaoja, Tommi Pelkonen, Michael Smithurst, Mathias Philström (backer), Petter Witnes, Mikko Kankaanperä, Mats Aasen (løpere).

Bjørn Kr. Erevik, sportssjef:

-  Vi er veldig glade for å ha Esa Tikkanen som trener. Det betyr nye ideer om hvordan hockey skal spilles. Han elsker konkurranse, som vi har nok av i Frisk. Allerede før han satte beina sine på norsk jord, sa han at målet var å vinne NM-gull. Tikkanen har vunnet i hele sitt liv, og kan gjerne fortsette med det hos oss. Serien har fem-seks bra lag, som kommer til å kjempe hardt om plasseringene.

6. Trondheim

Nye spillere: Pierre-Luc Courchesne, Jeff Zorn (backer), Samuel St.Pierre, Scott Smith, Dan O\'Connell, Tyler Shybunka, Henrik Herdlevær, Pål Erik Glomsaas, Dag Morten Wehn (løpere).

Tommy Iversen, markedssjef og sportssjef:

-  Vi har ti utlendinger, men håper å produsere flere egne spillere etter hvert. Siden forrige sesong har vi mistet elleve og fått ni nye i stallen. Målet er å bli blant de fire beste i ligaen, og forsvare finaleplassen i sluttspillet. Videre satser vi på å forbedre detaljene rundt treningskvalitet, ernæring og restitusjon, og utvikle det sosiale engasjementet for barn og ungdom.

7. Stjernen

Nye spillere: Mathias Gundersen (målvakt), Lars Bøckmann, Joachim Goldstein, Niklas Rahm, Juha Ihantola, Henrik Blomquist, Christer Olsen (backer), Gerhard Nilsen, Truls Navestad, Kristian Witnes, Henrik Höglund, Jo Hegg, Dan Nygård, Martin Kariya (løpere).

Darren Treloar, sportssjef:

-  Vi har hatt store utskiftninger siden forrige sesong. 14 spillere har forlatt klubben, mens det har kommet samme antall nye. Som sportssjef er jeg veldig godt fornøyd med alle nykommerne. Vi har et yngre lag enn i 2004/2005-sesongen, og målsetting om å ta medalje i serien og kjempe om en finaleplass i NM-sluttspillet.

8. Sparta

Nye spillere: Per Marius Olsen (målvakt), Alexander Eriksen, Mika Peltonen, Robert Fail (backer), Göran Hermansson, Martin Røymark, René Bøe, Berkeley Buchko (løpere).

Sjur Robert Nilsen, trener:

-  Vi er litt svekket på keepersida og tynnere enn sist på backsida, men styrket når det gjelder forwards. Serien kommer til å bli jevn bak Storhamar, som ligger et hestehode foran resten. Vi kan bli nummer seks-sju i serien, og gå hele veien i sluttspillet.

9. Comet

Nye spillere: Zdenek Kucirek (målvakt), Henrik Bergfors, Mathias Holmstedt, Jens Nyström, Ole Sørlie, Daniel Wågström (backer), Johan Tellström (back/løper), Jiri Jantovsky, Bjørn Lindén, Christian Saxrud, Per Olav Skarpjordet, Grunde Varting (løpere).

Jens Näslund, hovedtrener:

-  Vi er miniputter organisasjonsmessig og økonomisk, men har som mål å etablere oss som et stabilt eliteserielag. Resultater snakker vi ikke om. Presterer vi på det nivået vi ønsker, kommer resultatene av seg selv. Siden forrige sesong har 14 spillere forlatt Comet, mens 12 har kommet til. Nå jobber vi med å få rette spillere på rett plass, og blande eldre og yngre.

10. M/S

Nye spillere: Daniel Löf, Petter Skolla (backer), Jens T.Erikson, Thomas Jordhøy, Tom Martin Hammerstad, Mathias Trygg, Jonny Fjeldstad, Pål Skogli, Sami Markkanen (løpere).

Fredrik Trygg, sportssjef:

-  Målet vårt er åttendeplass. Vi satser på egne krefter, og langsiktig utvikling av unge talenter. Samtlige spillere er enten i full jobb eller opptatt med skolegang. Laget er jevnt bra, uten stjerner. Selv om vi jobber med å bygge et lag, håper vi å kunne slå fra oss en gang iblant.