Storhamar ydmyket av Frisk-Asker

Sesongens største norske hockeysensasjon fant sted i kveld da Frisk-Asker banket Storhamar, og sikret seg finaleplass i NM-sluttspillet.

Frisk-Asker kom til Hamar og Storhamars hjemmebane med stor kamplyst. Hvis Frisk-Asker gikk av isen med seier i kveld, hadde de banket Storhamar for tredje gang på rad, og det ville sikre dem finaleplassen i NM-sluttspillet. Og seier ble det, 0-2. Mika Kannisto sørget for det førse målet i 2. periode. Det neste kom minutter før kampslutt i 3. periode. Da var det Stian Berntsen som fikk pucken i mål. Dermed er Frisk-Asker sikret finaleplass for første gang på 15 år.

Regjerende seriemester Storhamar hadde nærmest regnet med seier og finaleplass før årets sluttspill tok til, men så feil tok Hamar-laget. Finaleplassen kostet også klubben 700 000 kroner i tapte inntekter, ifølge VG.

I NM-finalen møter Frisk-Asker Vålerenga som nok en gang slo Trondheim i semifinale-sluttspillet. Vålerenga vant i kveld 9-3. Den første kampen mellom de to lagene spilles 27. mars.