IKKE NOE Å JUBLE OVER: Storhamars eliteserielag i ishockey er i økonomiske vansker.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
IKKE NOE Å JUBLE OVER: Storhamars eliteserielag i ishockey er i økonomiske vansker. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Storhamars ishockeylag kan gå konkurs

Har gjeld på 8-9 millioner kroner.

Storhamars eliteserielag i ishockey kan gå konkurs, skriver Hamar Arbeiderblad. Gjelden skal totalt være på 8-9 millioner kroner.

5. oktober møtes det nye styret i Storhamar Dragons AS. De jobber med å få full oversikt over den vanskelige økonomiske situasjonen. Ifølge HA-sporten skylder ishockeyklubben sitt eget AS 3,4 millioner kroner. Totalt skal gjelden i klubben og aksjeselskapet være på 8-9 millioner kroner.

Nå sliter klubbens aksjeselskap å gjøre opp for seg. Kari Hoel, som fungerte som daglig leder, trakk seg i forrige uke fordi hun mente det ble drevet på kreditors regning.

Høres ikke bra ut
Ifølge lokalavisen vil bobestyrer se om det er mulig å drive inn gjelden på nesten 3,5 millioner kroner. Dersom det ikke er mulig, vil også klubben risikere å bli slått konkurs. Det er kun seniorhockeyen som blir rammet, for Storhamar har skilt ut yngres avdeling.

- Det blir feil å si noe før møtet vi skal ha 5. oktober. Fram til da jobber alle styremedlemmene på hvert sitt område for å finne løsninger, sier talsmann for klubbstyret Arne S. Hansen, som også er valgt inn i det nye aksjeselskapet.

- Men når du snakker om konkurs, så kan jeg i hvert fall si at jeg er ikke der nå, sier Hansen videre til HA-sporten. Like sikker er ikke hovedlagets leder Morten Saxrud, som etter å ha sjekket avisens opplysninger svarer følgende:

- Dette høres ikke bra ut. Det er som du sier at hvis aksjeselskapet går konkurs, så ryker også klubben. Jeg vet ikke om klubbstyret er klar over dette. Vi er nødt til å komme i gang med en prosess på dette, sier Saxrud.

Krise også i Frisk Det er store utfordringer i norsk ishockey. Frisk Asker står på randen av konkurs, og trenger ifølge Budstikka umiddelbart 1,7 millioner kroner for å unngå å måtte ta turen til skifteretten.

- Vi kan ikke drive på kreditors regning, sa styreleder i Frisk Asker Hockey, Per Christian Johansen til budstikka.no torsdag.

Overforbruk gjennom flere år skaper problemer for askerbøringene.

- Per i dag har klubben en gjeld på 1,5 millioner i form av offentlige avgifter og gjeld til tidligere ansatte og leverandører som skulle vært betalt for lenge siden. Samtidig er det sviktende inntekter på sesongkort og svakere prognoser for sponsorsalg framover, noe som betyr at klubben ikke får den tilførselen av kapital som er forutsatt, skriver Frisk-styret i en pressemelding.

Klubben har satt en frist til 12. oktober med å få på plass pengene.

(NTB)