-  Storhetstida over, Ferguson

Tottenham-spillerne ypper med Manchester United foran oppgjøret i dag: -  Jeg har spilt mye mot United. Storhetstida er over, sier midtstopper Noureddine Naybet.

LONDON (Dagbladet): Tottenham ligger på 5. plass i Premier League, tre plasser foran United. Manchester-laget har hatt sin dårligste sesongstart på 15 år, mens Tottenham har vært på opptur etter at franskmannen Jaques Santini tok over laget denne sesongen. Foran storkampen kommer den solide marokkanske stopperen med en krigserklæring.

-  Jeg har spilt mot United mange ganger i Europa, og det er ikke samme laget som før. Storhetstidene deres er over - Arsenal er storlaget nå. United er på et bunnivå, og de har mistet mange av kvalitetene som gjorde dem til et topplag, sier Naybet til avisa The Sun.

Tottenham har imponert, og spesielt den unge landslagsspissen Jermain Defoe har vært i toppform i ligaåpningen.

Vil bli stor

Naybets uttalelser kommer på tross av at United vant storkampen mot Liverpool mandag, med godt spill og mange sjanser. United tok innpå Arsenal på toppen, men ligger fremdeles sju poeng bak på tabellen.

-  Mange etablerte United-spillere har forlatt klubben, de har mange ungdommer. Det vil ta to-tre år før de blir et storlag igjen. Jeg har spilt i Portugal, Spania og Frankrike, og det er det samme i alle land. Alle storlag som dominerer i årevis, får til slutt en nedtur. Dette er en prøvelse for United, sier Naybet, som har imponert i samarbeidet med Englands landslagstopper Ledley King. Den tidligere Deportivo-stopperen er ikke beskjeden på Tottenhams vegne.

Venter på Rooney

-  Vi i Tottenham jobber for å skape et storlag. Vi har en god miks av unge og erfarne spillere, og en eksepsjonell trener som kan føre Spurs tilbake til toppen, sier han til The Sun.

I Manchester venter fansen på at Wayne Rooney skal debutere. Han ble erklært spilleklar i går, men sir Alex har han ikke med i troppen mot Tottenham. Trolig debuterer han mot Fehnerbache i Champions League tirsdag som inbytter. Topplagene i Premier League, Arsenal og Chelsea, er ubeseirede. Begge har vanskelige bortekamper i dag.

Vieira blir

Chelsea møter Middlesbrough, mens Arsenal møter Manchester City, der flere av spillerne har gått ut i media og sagt at de er rede til å stoppe Gunners rekordlange rekke av kamper uten tap.

Men Arsenal er trolig enda mer selvsikre etter at kaptein Patrick Vieira i går sa at han vil bli i klubben til 2006. Vieira forteller at det er hans drøm å lede klubben ut på gresset på nye stadion om to år.

MYE JUBEL: Sir Alex Ferguson og United har jublet mye de seinere åra.
IKKE IMPONERT: Tottenham-stopper Noureddine Naybet tror ikke Manchester United vil dra hjem med mange poeng fra London i dag. - Jeg har spilt mot United mange ganger i Europa, og det er ikke det samme laget som før, sier Naybet. Her i kamp med Newcastles Laurent Robert.