Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storkampene står i kø for i Arsenal

- Er et slit for alle.

 UFF,DA:  Arsenal er med i toppen, og ligger godt an til å ta et trofe i år. Den neste måneden blir  svært avgjørende for Arsene Wengers menn. Foto: Max Rossi / REUTERS / NTB Scanpix
UFF,DA: Arsenal er med i toppen, og ligger godt an til å ta et trofe i år. Den neste måneden blir svært avgjørende for Arsene Wengers menn. Foto: Max Rossi / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal jager sitt første trofé siden 2005. Nå står storkampene i kø for serielederne.

Februar og mars blir en solid utfordring for Arsène Wenger og hans mannskap. I tur og orden venter følgende kamper:

Liverpool (b), Manchester United (h), Liverpool (h, FA-cup), Bayern München (h, mesterliga), Sunderland (h), Stoke (b), mulig kvartfinale (FA-cup), Swansea (h), Bayern München (b, mesterliga), Tottenham (b), Chelsea (b), Manchester City (h).

Det betyr at Arsenals sesongfasit trolig blir avgjort i løpet av to måneder.

- Det blir aldri like enkelt som folk tror. Jeg sa for lenge siden at ingen ville skille seg ut. Det havner om stabilitet, sier Wenger.

- Dette er perioden, januar-februar-mars, hvor alle kamper er et slit for alle, ettersom alle kjemper om noe. Du ønsker bare å vinne flest mulig kamper, sier Arsenal-manageren videre.

Vanskeligheter 55 poeng betyr Premier League-topp for «Gunners», men bare to poeng skiller ned til utfordrerne Manchester City og Chelsea. Firer Liverpool kan vise seg avgjørende i gullkampen. Anfield-laget skal nemlig ut i hjemmekamper mot alle de tre gulljagende klubbene.

- Jeg er sikker på at vi kan slå Arsenal, for jeg vet at vi er gode nok til det. De leder for øyeblikket, men vi kan gi dem vanskeligheter, sier Liverpool-stopper Martin Skrtel.

Liverpool jager fjerdeplass, men har sviktet mot topplagene denne sesongen. Det er blitt tap borte mot Arsenal, Man. City og Chelsea.

Spenning helt inn Stjerneangriper Luis Suárez tror lite er avgjort før i siste runde 11. mai.

- Det er sjelden alt kan bli avgjort på siste dag av sesongen, men vi må fortsette arbeidet og sørge for at vi får de resultatene vi trenger mot de andre utfordrerne, sier Suárez.

Med 22 mål er han toppscorer i PL. Makker Daniel Sturridge er treer på scoringslisten med 14. Bare City-stjernen Sergio Agüero (15) splitter Liverpool-duoen.

- Arsenal er ligaleder for øyeblikket, men en seier vil være godt for vår moral og gi hele troppen en solid vitamininnsprøytning, samt kutte luken oppover, sier Suárez til Daily Mirror.

(NTB)

Hele Norges coronakart