Storkara på plass

ARENDAL (Dagbladet): Iført olabukse, olaskjorte og mokkasiner ankom prinsen av Dubai Arendal i går ettermiddag. Den 21 år gamle styrtrike høyheten ser fram til en helg i sørlandsbyen, og kunne godt tenkt seg å møte kronprins Haakon, som også gjester Arendal i helga.

Prins Rashid Al Maktoum er sammen med sin onkel og svoger i Arendal som gjest av det arabiske storlaget Victory. Det er første gang han følger det statssponsede laget under race i Europa.

- Jeg ser fram til å følge racet. Alle på laget har fortalt meg at Arendal er en nydelig by, sier prinsen til Dagbladet.

At den norske kronprinsen gjester Arendal var en hyggelig overraskelse for den arabiske prinsen.

- Jeg har veldig lyst å møte ham hvis jeg får sjansen, sier prins Rashid.

Uten vakter

Mens vår egen kronprins alltid følges av sikkerhetsvakter, kunne prins Rashid bevege seg befriende alene i Arendal i går.

- Det er deilig å kunne gli inn i miljøer uten at folk vet hvem jeg er. I Dubai blir jeg gjenkjent overalt, forteller prinsen, og legger til at han har lært å kle seg alminnelig for å unngå at folk snur seg etter ham.

21-åringen er ikke direkte arving av tronen i Dubai. For tiden studerer han økonomi, men sier han har god tid til å leve livet. Ved siden av offisielle plikter benytter han enhver muligheter til å jakte, dra på hesteveddeløp, fiske, dykke eller dra på båttur i en av hans flere yachter.

Jet-set liv

- Grunnen til at jeg besøker Arendal, er at tidspunktet passer inn i gjøremålene mine, sier Rashid og forteller at han neppe får med seg båtracet i Oslo. Da går nemlig hesteveddeløpet King George av stabelen i England.

Prinsen av Dubai er en ettertraktet ungkar. Al Maktoum-familien har herredømme over Dubai og er regnet som en av verdens rikeste.

- Jeg vil bare få med meg en bit av Norge, sier den sympatiske 21-åringen. Han tviler på at han kommer til å bruke helga på å jakte på norske jenter.

- Alle medlemmene på Victory-laget er venner av meg. Jeg skal bruke helga til å være sammen med dem, sier han og ler.

Prinsen er innlosjert på det svært sentralt beliggende Tyholmen hotell. Resepsjonistene der forteller at han har fått en av de fire to-etasjers suitene i hotellet. Bjørn Rune Gjelsten har en av de andre.