MÅ BYTTE UT LØPESKO MED HOPPSKO: Verdensmester i orientering, Anne Margrethe Hausken, følte seg så sikker på at kombinertløperen Jan Schmid ikke skulle klare å kvalifisere seg til mellomdistansen i orienterings-NM at hun lovet å hoppe i Granåsen om han greide det. Schmid kvalifiserte seg  - og nå må Hausken ta straffen. 

Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX / HANDOUT
MÅ BYTTE UT LØPESKO MED HOPPSKO: Verdensmester i orientering, Anne Margrethe Hausken, følte seg så sikker på at kombinertløperen Jan Schmid ikke skulle klare å kvalifisere seg til mellomdistansen i orienterings-NM at hun lovet å hoppe i Granåsen om han greide det. Schmid kvalifiserte seg - og nå må Hausken ta straffen. Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX / HANDOUTVis mer

Storkjeftet O-løper må hoppe i Granåsen

- Jeg har et problem, sier Hausken.

|||

Orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken var for stor i kjeften. Nå må hun sette utfor hoppbakken i Granåsen etter at veddemålet ble tapt fredag.

Verdensmester Hausken følte seg trygg på at kombinertløperen Jan Schmid ikke skulle klare å kvalifisere seg til mellomdistansen i orienterings-NM.

Så sikker var hun at hun lovet å hoppe i Granåsen om Schmid skulle klare bragden. Det angrer hun kanskje på nå. For Schmid kvalifiserte seg med 16 sekunders margin fredag.

- Jeg er litt irritert over to løpere som absolutt burde vært med i dag, og som normalt skulle slått Schmid. Samtidig er jeg imponert over Jan. Han er et konkurransemenneske og vant til å prestere, og alle er imponert over ham, sier Hausken til NTB.

Hun hadde ikke trodd at saken skulle få så mye oppmerksomhet, men ser seg nå nødt til å holde løftet sitt.

- Neste gang skal jeg tenke før jeg snakker. Jeg har et problem, sier hun.

På grunn av neste års VM kan ikke Hausken sette utfor når som helst. Mesterskapet holdes i Granåsen, og Hausken får ikke lov til å oppholde seg i skogen før etter mesterskapet.

- Hvis det lar seg gjøre og bakken er åpen, så skal jeg sette utfor i Granåsen søndag 15. august. Det er etter VM-stafetten og foran VM-banketten. Jeg får håpe jeg også får med meg VM-banketten, sier Hausken.

Schmid selv var godt fornøyd med å ha kvalifisert seg, til tross for to bom i skogen. - Jeg trodde ikke dagens løp skulle holde, men det var akkurat på håret, sa han.

Kombinertløperen har lovet å bistå Hausken med ski, kompetanse og utstyr om nødvendig.

(NTB)