Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storklubb raser etter Haaland-rykte

Det ble hevdet at Erling Braut Haaland kunne signert for Napoli for småpenger. Nå slår italienerne tilbake.

HERJER: Erling Braut Haaland er i storform, noe som har ført til at det skrives litt av hvert om ham i pressen. (AP Photo/Kerstin Joensson)
HERJER: Erling Braut Haaland er i storform, noe som har ført til at det skrives litt av hvert om ham i pressen. (AP Photo/Kerstin Joensson) Vis mer

Erling Braut Haaland har vært en av de store kometene i Europa denne sesongen. Han bøtter inn mål for Red Bull Salzburg i Østerrike og nordmannen er toppscorer i Champions League med sine seks scoringer.

Det var nå seinest mot Napoli at han nådde seks scoringer i Champions League, og nå har han blant annet fem mål flere en Champions League-kongene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Napoli raser

Den fantastiske formen har ført til flere rykter rundt nordmannen i utenlandsk presse. Blant annet har det blitt hevdet at lag som Real Madrid, Juventus, Barcelona og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United følger 19-åringen tett.

SINT HAALAND: To scoringer og toppscorer i Champions League, allikevel var Braut Haaland alt annet enn fornøyd etter kampen. Video: Viasat Vis mer

Nå har det kommet en absurd historie i italiensk presse. Det var italienske Il Mattino som hevdet i dag at Haaland kunne dratt fra Molde til Napoli for rundt 45 millioner kroner.

Men nå har Napoli slått tilbake mot ryktene på Twitter.

– Vi har lest at Il Mattino intervjuet en talentspeider som hevdet at Haaland ble tilbudt til Napoli for 5 millioner Euro. Disse «nyhetene» er falske, og det er utrolig at man ikke kontakter Napoli for bekreftelse eller benektelse før man skriver saken, freser Napoli.

Det var altså mot nettopp Napoli at Haaland scoret sine to siste mål i mesterligaen.

Dette er ikke første gangen at Haaland har blitt koblet til italiensk fotball. Også Juventus har blitt koblet til spilleren, og samme klubb var interessert i Haaland da han fortsatt var i Molde. Den gangen valgte unggutten italienerne bort.

– Jeg hadde god kontakt med Juventus, men jeg syntes det ble for tidlig å dra dit. Jeg tenkte at Salzburg var det perfekte laget for meg. Her får jeg spille med kontinuitet, forklarte 19-åringen overfor BBC.

Taus Solskjær

Haaland har også blitt linket til Manchester United. Ole Gunnar Solskjær ble konfrontert med ryktene på pressekonferansen etter deres 1-0-seier over Partizan på torsdag.

– Jeg tror ikke dette er tidspunktet for meg å snakke om andre lags spisser. Jeg snakket om Harry Kane forrige uke og Erling i dag. Jeg tror ikke det er rett for meg, sa nordmannen.

Solskjær har var manager for Haaland i Molde, noe som kan ha ført til ryktene om en overgang til de røde djevlene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media