Kampen om Haaland

- Storklubb tok kontakt

Spansk avis melder at Barcelona har gjort et konkret framstøt overfor Haaland-leiren.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland og sikkerhetssjef Geir Ellefsen etter gårsdagens landslagstrening i Marbella. Foto: Geir Olsen / NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland og sikkerhetssjef Geir Ellefsen etter gårsdagens landslagstrening i Marbella. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

MARBELLA (Dagbladet): Ny dag. Nye muligheter. Og nye overskrifter om Erling Braut Haaland (20).

Storstjerna og landslaget setter seg mandag på flyet fra Marbella til Podgorica i Montenegro. Med seg på veien har han muligheten til å lese artikler om seg selv i spanske papiraviser.

- Optimisme med Haaland, skriver avisa Sport på en helside i dag - og sikter til Barcelona.

- Klubben har bekreftet overfor spillerens miljø at den er interessert i å hente ham til sommeren, rapporterer avisa.

I OVERSKRIFTENE: Avisa Sport skriver mandag at det er optimisme i Barcelona med tanke på å hente Erling Braut Haaland.
I OVERSKRIFTENE: Avisa Sport skriver mandag at det er optimisme i Barcelona med tanke på å hente Erling Braut Haaland. Vis mer

Det skal være klubbens nye president, Joan Laporta, som har satt Haaland-fokuset i høysetet. På samme måte som Real Madrid trenger klubben å fornye seg - og skape et lag med spillere - som kan fylle rollen til en aldrende Lionel Messi (33).

- I Barcelona er det en viss optimisme for at klubben kan komme i havn med et av de store slagene i markedet (Haaland). Men de vet at det er økonomiske utfordringer hvis det skal bli en realitet, skriver Sport i mandagens papirutgave.

- Det er en veldig dyr signering. Men Barcelona er overbevist om at det absolutt er en strategisk og viktig signering for å starte en ny og vellykket syklus i Europa.

RINGTE SPILLERNE: President Recep Tayyip Erdoğan ringte de tyrkiske spillerne etter Nederland-kampen. Video: Rødt Kort Vis mer

ESPN melder at Borussia Dortmund ikke vil selge Haaland for under 1,8 milliarder kroner denne sommeren. Neste sommer stiller det seg litt annerledes: Da har Haaland angivelig en utkjøpsklausul i Borussia Dortmund på 750 millioner kroner.

Men hvis markedsverdien til nordmannen ansees å være 1,5 milliarder kroner på dette tidspunktet, vil penger utover 750 millioner kroner tilfalle agent Mino Raiola og Haaland-leiren selv.

Utgifter på rundt 1,5 milliarder kroner er uansett noe en potensiell beiler må belage seg på. Også Real Madrid, Manchester City, Manchester United og Chelsea er blant klubbene som har sirkulert på ryktebørsen.

I en kommentar skriver nestleder i Sport, Lluís Miguelsanz, at å signere Haaland fort kan bli ansett som en seier på mer enn én front for Barcelona.

- Hva angår nordmannen så vil en Haaland-overgang være en seier på to fronter. For det vil også bety at man stopper rivalen fra å hente en stjernespiller, skriver Miguelsanz, som henviser til at signeringen vil anses som en seier over Real Madrid, som også jakter Haaland.

Han skriver i sin artikkel at det ikke er ventet at Kylian Mbappé forlater Paris Saint-Germain til sommeren. Symboleffekten av å signere Haaland kan fort blir enda større dersom Barcelona slår Real Madrid, og resten av Europa, i jakten på nordmannens signatur,.

STAS: Ordfører María Ángeles Muñoz ga Erling Braut Haaland en Marbella-drakt på den norske treninga i går. Dette markeres i lokalavisa Malaga Hoy i dag.
STAS: Ordfører María Ángeles Muñoz ga Erling Braut Haaland en Marbella-drakt på den norske treninga i går. Dette markeres i lokalavisa Malaga Hoy i dag. Vis mer

På den norske treninga i Marbella i går dukket det for øvrig opp en prominent kvinne i en sort og strøken bil. Det var ordføreren i Marbella, María Ángeles Muñoz.

Hun hadde med seg en Marbella-drakt som hun ga til Haaland og Martin Ødegaard. Den spanske storavisa AS bemerker - med glimt i øyet - at den likner litt på Real Madrid-drakta.

Haaland har vært svak i de to siste landskampene mot Gibraltar og Tyrkia. Tirsdag venter Montenegro i VM-kvalifiseringen.

- Han er en fyr med mange sider av seg, sier Solbakken på et pressetreff i Marbella.

- Han er en ung gutt i et galt sirkus. Han hadde en OK start mot Tyrkia, men ble fraværende i altfor lange perioder.

Kritikken han nådd Tyskland.

- Har han fått for mye skryt? Tøff kritikk av Haaland, skriver storavisa Bild mandag.

VM-KVALIFISERING

Tyrkia22007-26
Montenegro22006-26
Nederland21014-43
Norge21013-33
Latvia20021-40
Gibraltar20021-70
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer