Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guro Reiten venter med å dra til utlandet

Storklubbene sikler etter henne. Nå har LSK-kometen bestemt seg

Guro Reiten blir i Lillestrøm inntil videre. Det tror både trener Hege Riise og landslagssjef Martin Sjögren at hun gjør lurt i.

BØTTER INN MÅL: Guro Reiten har etablert seg som en spiss av ypperste klasse. Foto: Bildbyrån
BØTTER INN MÅL: Guro Reiten har etablert seg som en spiss av ypperste klasse. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lillestrøms Guro Reiten (24) har to år på rad regelrett herjet i Toppserien. Under søndagens fotballgalla ble hun kveldens dronning med tre priser - blant annet som årets toppscorer, en pris hun har hentet to år på rad.

Det er allerede kjent at flere klubber sikler etter goalgetteren. Derfor lurer mange nå på: Hvor går ferden neste sesong?

Reiten har allerede bestemt seg. Hun blir i Lillestrøm. I alle fall enn så lenge.

- Jeg har kontrakt ut neste år. Jeg går for det trygge og enkle i Lillestrøm, men jeg har en hverdag jeg er fornøyd med, og der jeg ser at jeg utvikler meg. Så jeg ser ingen grunn til å dra nå, sier Reiten til Dagbladet.

24-åringen forklarer:

- Det har alltid vært en drøm for meg å spille i utlandet. Men det må være rett tidspunkt og riktig klubb for meg. Det har ikke kommet helt ennå.

PRISDRYSS: Guro Reiten hentet hjem tre priser fra Fotballgallaen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
PRISDRYSS: Guro Reiten hentet hjem tre priser fra Fotballgallaen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Et tidsspørsmål

Landslagssjef Martin Sjögren tror det er en lur beslutning. Han vektlegger da at Lillestrøm Kvinner har tatt seg til en kvartfinale i Champions League, pluss at de nå går inn i en viktig VM-sesong.

- Vi har snakket en del om det, og Guro har spurt om råd. Men det er alltid opp til spillerne hva de synes er best. Det kan være en vanskelig situasjon å gå til en ny klubb med så kort tid til VM, sier Sjögren til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg tror Guro har tenkt mye på det, og når hun har bestemt seg for å bli, synes jeg det høres ut som riktig beslutning for henne, sier Sjögren.

Han tror likevel det kan bare være et tidsspørsmål før hun går til utlandet.

- Vi trenger spillere på så høyt nivå som mulig. Det er bra for deres utvikling og for oss på landslaget. Jeg tror Guro tar det steget, sier Sjögren.

- Velg riktig klubb!

LSK-trener Hege Riise er heller ikke direkte lei seg for at Reiten velger å bli.

- Guro har det lille ekstra. Hun har det få andre har: Et overblikk, hun er ydmyk, hardtarbeidende og har en pasningsfot som få andre. Gjennom de to årene hun har vært hos oss har hun tatt voldsomme steg. Hun er ydmyk og lærevillig, sier Riise til Dagbladet.

Men 24-åringen har fortsatt noe å gå på, mener Riise.

- Det er å stabilisere seg på sitt høyeste nivå. Det kan hun fortsatt fokusere på. Og det kan hun fint gjøre her hjemme, sier Riise.

I tillegg har hun følgende råd til eleven:

- Det er viktig å velge riktig klubb. Da hun valgte oss, kunne hun sikkert dratt tidligere, men hun ventet ett år eller to. Og da tok hun det med en gang. Hun kan fort og raskt ta neste steg neste gang også, tror Riise.

PS! Reitens LSK møter Sandviken i cupfinalen klokka 16.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!