Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Storklubbens speider advarte Ødegaard

Bayern-speider oppfordret Martin Ødegaard til å bli i Strømsgodset.

I NEDERLAND: Martin Ødegaard er lånt ut til Heerenveen fra Real Madrid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I NEDERLAND: Martin Ødegaard er lånt ut til Heerenveen fra Real Madrid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (18) var en av Europas mest ettertraktede talenter da han signerte for Real Madrid januar 2015. Før signeringen var han på besøk hos noen av verdens største klubber:

Blant annet Liverpool og Bayern München jaktet Strømsgodset-spilleren. Nå forteller Bayerns svenske speider, Björn Andersson, om sitt syn på stortalentet som nå er i Heerenveen på utlån.

- Jeg snakket med pappaen (Hans-Erik Ødegaard) flere ganger. Jeg mente det var mye bedre å bli værende i Strømsgodset og spille der, sier Andersson, i podcasten til Olof Lund.

- Han (Martin Ødegaard) var jo nede her i München også. Men de valgte Real Madrid og hvem kan stå imot deres penger. Si at du får 50 millioner for en fireårskontrakt. Hvem kan si nei, takk til det? Jeg tror ikke mange ville sagt nei. Derfor er det lett å sitte utenfor og mene ting, sier Andersson.

Psykisk

Den svenske toppspeideren er klar på at Ødegaard (født desember 1998) er ung og fortsatt har alle muligheter.

- En spiller som Kai Havertz i Bayer Leverkusen er 99-modell og spiller fast i Bundesliga. Flere unge spillere kommer frem og spiller regelmessig. Martin må ta en omstart, ellers er det for sent. Spørsmålet er om han klarer det. Det handler ikke om at hans fotballferdigheter har forsvunnet, men det er den psykiske biten og hvordan han skal utvikle det som må på plass, sier Björn Andersson.

Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller 22. januar 2015 og sa følgende om valget av klubb:

- Jeg følte meg utrolig velkommen da jeg kom hit og ble tatt imot på en god måte. Jeg følte meg hjemme her. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er uvirkelig at jeg er klar for den største klubben i verden. Det er en ære, sa Ødegaard da.

NORDMENN I HEERENVEEN: Morten Thorsby (foran) og Martin Ødegaard. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORDMENN I HEERENVEEN: Morten Thorsby (foran) og Martin Ødegaard. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Skade sist

I januar i år ble Ødegaard lånt ut til Heerenveen i den nederlandske eliteserien.

Heerenveen har spillefri i helga og møter Zwolle på bortebane 7. mai. Laget er nummer 8 i ligaen med 43 poeng. Det er langt opp til topplagene der Feyenoord leder med 79.

Ødegaard fikk sjansen fra start forrige fredag, men fullførte ikke Heerenveens 1-0-seier mot Willem II.

Han gikk ut med skade etter 55 minutter. Umiddelbart etter at han ble taklet, signaliserte Ødegaard mot benken at han måtte byttes ut.

Ødegaard har fått begrenset med spilletid i sin nye klubb. Det er blitt sju kamper fra start - og seks innhopp.

Ødegaards utleieavtale med Real Madrid løper til sommeren neste år.

- JEG ER VELDIG GLAD: Det er ingen tvil om at Martin Ødegaard var populær under pressekonferansen. 18-åringen er klar for utlån fra Real Madrid til Heerenveen, og ble nettopp presentert i den nederlandske klubben. Video: NTB Scanpix Vis mer