Storklubber i kø for Schmeichel

Tirsdag kveld viste Peter Schmeichel gammel storhet og hold United til 0- 0 på Stamford Bridge. Nå står europeiske storklubber i kø for dansken, og neste uke starter jobben med å finne en ny arbeidsgiver.

35-åringen har for lengst kunngjort at han dette er hans siste sesong på Old Trafford. Men en høst preget av usikkert keeperspill har skapt spekulasjoner om hvor attraktiv Peter Schmeichel er for europeiske toppklubber.

Men nå forsikrer keeper-veteranens agent, Ole Frederiksen, at etterspørselen er upåklagelig.

- Interessen for Peter har vært langt større enn vi hadde våget å drømme om. Vi har blant annet fått flere henvendelser fra sør-europeiske klubber - i Italia, Frankrike, Spania og Portugal, sier Frederiksen.

Varmere klima

Dermed kan keeperkjempens ønske gå i oppfyllelse: Minst to sesonger i et varmere fotball-klima enn England - og så karriere-avslutning i gamleklubben Brøndby.

- Jeg må tenke på min tolv år gamle sønn, Kaspar, og det ville være flott for ham å lære seg enda et nytt språk før vi vender hjem til Danmark, sier Schemichel.

Følger reglene

Neste uke begynner Schmeichel og Frederiksen samtalene med de interesserte klubbene, og i midten av februar skal Manchester United-keeperen offentliggjøre navnet på sin nye arbeidsgiver.

- Peter har fått veldig god behandling av United etter at han bestemte seg for en karriereforandring i et nytt og varmere land. Derfor vil vi følge reglene og ikke snakke med noen potensielle nye klubber før vi får lov - og det får vi til helga, sier agent Frederiksen til avisa Daily Mail.