Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storklubber jakter nye Solskjær\'er

For snaue 1900 kroner kan unge norske fotballtalenter vise seg fram for engelske storklubber. RBKs talentspeider er skeptisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): 25. februar neste år skal det engelske firmaet footballcv.com arrangere en dag med prøvespill i Manglerudhallen i Oslo. Ideen er at spillerne skal vise seg fram for representanter fra både engelske og norske toppklubber. Firmaet håper opp til 100 norske talenter i årsklassene 14-18 år vil møte opp for å spille internkamper a 60 minutter. Det vil også være en klasse for dem over 18. I tillegg vil footballcv.com bringe minst 22 britiske spillere til Oslos østkant.

-  Norske gutter kan få vise seg fram for engelske klubber. Speidere fra blant annet Manchester United, Liverpool, Chelsea og Leeds vil være tilstede. I tillegg vil det være en mulighet for engelske gutter å vise seg fram for norske klubber, sier Graham Starmer i footballcv.com til Dagbladet .

Ikke gratis

Firmaet har arrangert liknende talenttreff i England siden 2000. Men i februar blir det første arrangementet utenfor fotballens hjemland.

Det vil selvfølgelig ikke være gratis å vise seg fram for rådgiverne til Sir Alex Ferguson, José Mourinho og Rafael Benitez. Først må man registrere seg i firmaets database til en pris av 375 kroner. Deretter talenttreffet 1500 kroner etter første-mann-til-mølla-prinsippet.

Ifølge Starmer har firmaet skaffet klubber til flere hundre spillere de siste åra på ulike nivåer.

-  Spillere har blitt sendt på prøvespill og til akademiene i Chelsea, Liverpool og Manchester United. I tillegg har spillere fått kontrakter med klubber på lavere nivå, hevder Starmer.

Rosenborgs heltidsansatte speider Stig Torbjørnsen er svært skeptisk til talenttreffet.

TIDENES TALENT: Det skal godt gjøres å snappe opp emner som Ole Gunnar Solskjær, slik United gjorde for drøye 10 år siden. Men de skal gjøre et slags forsøk i Oslo på nyåret. Foto: SCANPIX
TIDENES TALENT: Det skal godt gjøres å snappe opp emner som Ole Gunnar Solskjær, slik United gjorde for drøye 10 år siden. Men de skal gjøre et slags forsøk i Oslo på nyåret. Foto: SCANPIX Vis mer

Advarer

-  Dette virker veldig tillagt. Hvilke spillere skal dette være? Spillere fra Kløfta, Vålerenga og Lyn? De spillerne som vil være her spiller jo til daglig i disse klubbene. Hva er sjansen for at nye blir oppdaget? Det er ingen som oppdager noen i Manglerud-hallen i februar, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

-  Men hva med de utenlandske speiderne?

-  Det er utrolig mange finner, svensker og dansker som har reist ut da de var 15,16 og 17 år. Det er ikke mange som har blitt gode. Vi må ikke tro at det er spesielt mye bedre i Leeds enn i Rosenborg. Eller at det er bedre i Lierse enn Brann, mener Torbjørnsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!