DU OCH JAG, FABIAN: procycling.no vet at Trek Factory Racing har plassert Alexander Kristoff øverst på ønskelisten foran 2016-sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DU OCH JAG, FABIAN: procycling.no vet at Trek Factory Racing har plassert Alexander Kristoff øverst på ønskelisten foran 2016-sesongen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Storlag jakter Kristoff foran 2016-sesongen

Kan erstatte brosteinsgigant.

TALLARD (procycling.no): Etter triumf i Milano-Sanremo og etappeseier i Tour de France er Alexander Kristoff (27) en het mann på overgangsmarkedet.

Ut 2015-sesongen er han kontraktsfestet til Katjusja, men procycling.no vet at det allerede nå legges planer for Stavanger-mannens videre karriere.

• LIVE: Følg alle tourens etapper på procycling.no!

Vi får opplyst at Trek Factory Racing vil at Kristoff skal være deres klassikerkaptein når Fabian Cancellara legger inn årene. 33-åringen har vunnet Flandern rundt og Paris-Roubaix tre ganger.

I år presset nordmannen ham nesten hele veien inn til målgang i Oudenaarde.

Men mens sveitseren fyller 35 år i forkant av rittene i 2016, vil Kristoff ennå ha de beste årene foran seg.

Ingen bonus i Katjusja Det er finske Joona Laukka som jobber med å stake ut nordmannens framtid.

I dagens kontrakt med Katjusja har Kristoff en grunnlønn å forholde seg til, uten prestasjonsbaserte bonuser. Det betyr at han ikke casher inn store penger selv når han vinner Tour de France-etapper for laget.

Slik blir det ikke ved neste korsvei, men det er ikke noe nordmannen går rundt og ergrer seg over.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg har den kontrakten jeg har. Nå er
det for sent å gjøre noe med det, sier Kristoff til TV 2.

Bekrefter Trek-interesse Overfor TV-kanalen bekrefter han også interessen fra Trek-laget:

Det er mange som er interessert i å signere meg når kontrakten går ut, avslører han.

- Kan du si noe om lag?

- Jeg vet hvert fall at Trek er interessert. To andre lag også, sier han spørsmål fra TV 2.

- Ikke vits i å signere om de ikke fortsetter Det er ikke sikkert at Katjusja-rytteren er nødt til å bytte lag i 2016, men det er på det rene at det russiske laget sitter på en sponsoravtale som utløper da.

27-åringen er ikke avvisende til å forlenge oppholdet i laget han ankom fra BMC Racing foran 2012-sesongen.

- Jeg kommer til å høre med laget om de er interessert i å forlenge, kanskje legge på ett år til. Men det må vi høre med laget på om de er interesserte eller ikke.

- Er dere i forhandlinger nå under touren om det?

- Jeg tror ikke de har snakket om det ennå, nei. Men jeg tror de skulle snakke, vi har jo snakket om det før Tour de France. Foreløpig er de litt usikre på sponsoratet for 2016. Ikke vits å signere om laget ikke eksisterer, presiserer han.

Treneren: - Alexander trives godt Kristoffs trener presiserer at stesønnen hans foreløpig er godt fornøyd i Katjusja:

- Selv om alt ikke er optimalt hvis man ser på lagsammetningen, har Alexander etablert seg godt i laget. Det kommer forhandlinger utover, og da må man ta både sportslige og økonomiske hensyn. Det er lag som har klassikerryttere på vei ut, og de vurderer selvsagt en rytter som Alex.

- Samtidig vil det ta tid å etablere seg på et nytt lag, og befeste den posisjonen han innehar i dag. Om det er stor forskjellig på de økonomiske rammene, er det noe vi må se på. Men foreløpig er Alexander meget fornøyd i Katjusja. Vi får gjort alt vi skal gjøre, og han er fremdeles ikke ferdig med å utvikle seg som rytter.

- Hvor konkret er interessen fra Trek nå?

- Alex har ett år igjen av kontrakten sin, og den kommer han til å fullføre. Cancellara er en av rytterne som drar på årene og Trek er av lagene som er nødt til å se seg om etter nye krefter snart. Det er åpenbart mange lag som kan tenke seg Alexander foran 2016-sesongen, sier Ørn.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!

ÅPNER MANGE DØRER: I sykkelsporten handler alt om vinnerne. Denne triumfen i Milano-Sanremo kan bli svært lukrativ for Alexander Kristoff. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ÅPNER MANGE DØRER: I sykkelsporten handler alt om vinnerne. Denne triumfen i Milano-Sanremo kan bli svært lukrativ for Alexander Kristoff. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer