UØNSKET: Bjarne Riis har inntil videre ikke funnet en vei tilbake til proffsyklingen etter avskjedigelsen fra Tinkoff-Saxo. Her avbildet i forkant av fjorårets Tour de France. Foto: NTB SCANPIX
UØNSKET: Bjarne Riis har inntil videre ikke funnet en vei tilbake til proffsyklingen etter avskjedigelsen fra Tinkoff-Saxo. Her avbildet i forkant av fjorårets Tour de France. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Storlag sier nei til million-bidrag fra Bjarne Riis

Forsøkte å få innpass i Edvald Boasson Hagens lag.

(procycling.no): Omstridte Bjarne Riis forsøker å komme seg tilbake i en ledende rolle i et profesjonelt sykkellag, men møter motbør i jakten.

Riis jobber ifølge avisa BT febrilsk med å finne en vei inn til topplanet i internasjonal sykkelsport før 2016-sesongen. Foreløpig uten hell.

«Ørnen fra Herning» fikk tidligere i år sparken i russiske Tinkoff-Saxo. Han har også måttet tåle mer krass kritikk etter Antidoping Danmarks rapport, der det kom fram at han kjente til dopingmisbruk blant rytterne sine i Team CSC-perioden.

Dansken har tidligere innrømmet at han dopet seg da han vant Tour de France i 1996, og i åra rundt den aktive karrierens største triumf.

Ess i ermet
De nevnte opplysningene fra fortida til Riis jobber nå mot ham.

Dette selv om 51-åringen har lang erfaring, og kan trekke med seg enda et godt forhandlingskort til eventuelle jobbsamtaler:

Et tosifret antall millioner kroner i sponsorpenger han får gjennom samarbeidet med Saxo Bank og vennskapet til den danske bankens direktør, Lars Seier Christensen.

Dette kan nok virke forlokkende i ei tid da sykkelsporten generelt sliter med å finne sponsormidler. Flere storlag, deriblant Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka, skal likevel ha takket nei til forespørsler fra Riis.

- Det har aldri vært snakk om forhandlinger fra vår side, men det er riktig at Bjarne Riis har forhørt seg om mulighetene, forteller Brian Smith, den øverste sjefen i MTN-Qhubeka, til BT.

Klar tale
- For oss var det ikke mulig å innlede et samarbeid med Bjarne Riis. Vår nye sponsors verdigrunnlag var ikke forenlig med historikken Riis har som tidligere doper.

- Det ble understreket meget klart at det ikke lot seg gjøre, og det var ene og alene på grunn av Riis, fortsetter Smith. 

Også verdenstourlaget Trek, der den gamle kompanjongen Kim Andersen har en ledende rolle, og flere av de tidligere stjernerytterne fra Team Saxo Bank sykler, skal ha fått en henvendelse av Riis. Også der fikk dansken nei, ifølge samme kilde.

Fram til han ble sendt på dør i Tinkoff-Saxo, jobbet Riis i over 15 år med sitt eget internasjonale sykkellag.

Laget, som først het home-Jack & Jones ved oppstarten i 1999, og seinere har hatt navn som CSC-Tiscali, Team CSC, Team Saxo Bank, Saxo-Tinkoff og Tinkoff-Saxo, er nå Oleg Tinkovs hender.

Russeren kjøpte opp eierskapet til laget i 2013, etter å ha vært delsponsor den siste halvdelen av 2012-sesongen. I vår sparket Tinkov sin danske kompanjong etter en del skuffende resultater i sesonginnledningen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.