ERSTATTES IKKE: Istedenfor å erstatte Bjarne Riis velger Tinkoff-Saxo å omorganisere sin lederstruktur. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
ERSTATTES IKKE: Istedenfor å erstatte Bjarne Riis velger Tinkoff-Saxo å omorganisere sin lederstruktur. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Storlaget erstatter ikke Bjarne Riis

- Den måten å tenke på er ikke lenger levedyktig.

(procycling.no): Søndag forrige uke ble det klart at Bjarne Riis var ferdig i sykkellaget Tinkoff-Saxo.

Dansken var lagets øverste sjef i over et tiår, men solgte laget til Oleg Tinkov vinteren 2013.

Siden den gang har Riis likevel hatt det øverste ansvaret for de sportslige prestasjonene, i rollen som lagsjef.

Les mer: Bjarne Riis er ferdig i Tinkoff-Saxo

Det er en rolle som ikke lenger vil bli brukt i det russiske storlaget.

De velger nemlig å ikke erstatte Riis, men omorganiserer heller sine ansatte.

Lagets daglige leder Stefano Feltrin skal innta en mer fremtredende rolle i forbindelse med lagets sportslige aktiviteter.

- For å holde oss i toppen, må vi forbedre oss hele tiden. Vi kan rett og slett ikke sitte stille og se at de andre når vårt nivå, sier Feltrin til lagets hjemmeside.

- Av den grunn implementerer vi en ledelsesstruktur der det ikke finnes en lagsjef. Som Oleg Tinkov har sagt, er det den gamle måten å tenke på, og den er ikke lenger levedyktig.

Nederlandske Steven De Jongh skal lede sportsdirektørene.

- Vi har veldig sterke ryttere som blir ledet av en strålende gruppe sportsdirektører. Steven har en bra merittliste, og vi tror han er den riktige personen til å lede den gruppen. Jeg vil også innta en mer aktiv rolle, og dele arbeidsmengden Bjarne Riis hadde med Steven, sier Feltrin.

Med både Peter Sagan og Alberto Contador på laget, er laget ett av de aller største.

Men hittil står de med skarve to seirer og har mislyktes i de største rittene.

- Vi kommer ikke til å snu alt på hodet. Det ville ikke vært lurt. Vi vil holde oss til programmet vi har, og se på hva som er våre styrker og svakheter. Vi vil beholde det som fungerer, og prøve å forbedre det som ikke fungerer, sier De Jongh.

Peter Sagan har bare vunnet ett ritt i Tinkoff-Saxo-trøyen. Slovaken startet sesongen med sin lengste periode uten å vinne et sykkelritt siden han ble profesjonell.

- Han har to viktige ritt foran i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Vi kommer til å fokusere på å forbedre hans prestasjoner etter en tung andre halvdel av fjoråret, sier De Jongh.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.