Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storm etter Zlatans debut: - Skammelig

Fullt rabalder om storspilleren bør være med i VM for Sverige eller ikke: «Jeg orker ikke ... Hold opp!» sier fotballspilleren Anton Hysén.

SCORET TO I DEBUTEN: Zlatan Ibrahimovic satte Los Angeles på hodet umiddelbart. Foto: NTB scanpix
SCORET TO I DEBUTEN: Zlatan Ibrahimovic satte Los Angeles på hodet umiddelbart. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • LA Galaxy - Los Angeles FC 4-3

(Dagbladet): Det var en Hollywood-film verdig. Zlatan Ibrahimovic (36) kom til Los Angeles med store ord og fakter, og la ut om hvilken helvetes fotballspiller han fortsatt er.

Bare ett døgn seinere kom debuten: LA Galaxy lå under med 1–3 for byrivalen Los Angeles FC. Zlatan kom inn fra benken etter 71 minutter, scoret to mål og sørget for å snu den elleville kampen lørdag kveld.

- Fansen krevde noe spesielt. Og jeg ga dem Zlatan, sier svensken.

Etter forestillingen foran 27 068 tilskuere på StubHub Center raser debatten sterkere enn noen gang: Zlatan hinter nå om at han har lyst til å spille i VM-sluttspillet for Sverige, til tross for at han ikke var med i kvalifiseringen. Han var egentlig ferdig med landslaget.

Raser

Trener Janne Andersson later ikke til å omfavne ham umiddelbart. Det får den svenske fotballspilleren Anton Hysén - sønn av Liverpool-legenden Glenn Hysén - til å rase:

- Jeg kommer aldri til å forstå hvilket menneske som kan si nei til Zlatan i VM. Det er så ekstremt skammelig at jeg orker ikke … Hold opp, skriver han på Twitter.

Han får støtte av TV4-eksperten Alexander Axén. Etter Sveriges 0-1-tap for Romania i forrige uke var han krystallklar:

- Det er sørgelig og bare i Sverige at en sånn diskusjon oppstår. Men det er sånn det er med janteloven. Han (Zlatan) har elleve gullballer og har scoret flest mål gjennom tidene. Likevel diskuterer vi dette. Patetisk! sier den tidligere treneren i Allsvenskan.

På pressekonferansen etter kampen i går kveld var Zlatan kryptisk da han fikk spørsmål om landslaget:

- Vi får holde dem litt på tå hev. Når jeg spiller og når jeg ikke spiller.

Tydelig

På pressekonferansen fredag - da han ble presentert som LA Galaxy-spiller - var han enda mer tydelig overfor Andersson:

- Om han trenger meg - og jeg er hundre prosent - så er døra åpen, sa han. Men Expressen-kommentator Patrick Ekwall er kritisk:

- Zlatan skal ikke til VM. Det er ikke han som skal spille VM, men et lag, skriver han. Sverige møter Tyskland, Mexico og Sør-Korea i gruppespillet. Mesterskapet i Russland går fra 14. juni til 15. juli.

- Og da er Zlatan klar for VM, skriver John Arne Riise på Twitter etter kampen.

Det første målet var et langskudd fra en annen verden fra rundt 30 meter. Mange mener svensken var tydelig i offside på 4-3-målet:

- Det er kriminelt. Hvorfor ble ikke målet annullert? Klar offside, ikke sant? tvitrer Kevin Egan, fotballekspert for BeIN Sports USA.

New York City leder den amerikanske serien og har 13 poeng. LA Galaxy ligger på sjetteplass med sju poeng. Neste kamp er hjemme mot Sporting Kansas City 9. april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!