Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storm før Hareides første uttak: Vil vrake urokråke

Nicklas Bendtner - igjen.

(Dagbladet): Den danske spissen Nicklas Bendtner (28) har havnet ute i kulda i Wolfsburg. De tre siste kampene har han ikke vært i troppen til Bundesliga-klubben.

Signalet er neppe til å ta feil av: Trener Dieter Hecking er lei.

Onsdag 9. mars tar Danmarks nye landslagssjef - Åge Hareide - ut sin første tropp. Allerede nå raser debatten rundt Bendtner:

- Hvorfor ikke bare droppe ham? skriver Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen.

Klart signal Danmark møter Island 24. mars og Skottland 29. mars. Spørsmålet er om en spiss som ikke spiller kamper i Tyskland er god nok for det danske landslaget.

- Nei, mener Olsen, som skriver at Hareide bør sende et klart signal til Bendtner. Det samme mener den danske fotballeksperten Morten Brunn.

- Hvis ikke Bendtner får spilletid i Wolfsburg, eller skifter klubb fram mot landskampene, skal han ikke tas ut i troppen, erklærer Brunn overfor Ekstra Bladet.

Bendtner har ei fortid i Arsenal og Juventus. Han dukket ikke opp på Wolfsburg-treninga seinest i dag, tirsdag.

- Han har fått influensa. Det samme gjelder tre-fire andre spillere, og dessverre vår hovedtrener - Dieter Hecking.

Det sier Wolfsburgs pressesjef, Florian Mattner, til avisa BT. Bendtner har to seriemål på 413 minutter denne sesongen.

Provoserte Fraværet føyer seg inn i bildet av at det «alltid er noe tull» med 28-åringen. Tidligere har han havnet i overskriftene for hærverk og promillekjøring.

Nylig poserte han på et Instagram-bilde med en Mercedes. Dette til tross for at Volkswagen Group eier fotballklubben Wolfsburg, og du dermed skal holde klørne unna andre bilmerker.

Ekstra Bladets sportsredaktør mener Hareide har to alternativer: Enten kan han ta Bendtner under vingene i en vanskelig tid. Eller så kan han droppe ham.

- Under Morten Olsen var det intet alternativ til Bendtner. Det bør Åge Hareide tenke på, sier ekspert Brunn.

Som nordmann i Danmark betyr det ekstra mye for Hareide å få en knallstart. Først må han tilsynelatende løse nøtta Nicklas Bendtner.

I en avstemning på Ekstra Bladets nettsider mener - i skrivende stund - over 90 prosent at Hareide bør droppe spilleren.

STO OVER TRENING:  Nicklas Bendtner. Foto: NTB Scanpix
STO OVER TRENING: Nicklas Bendtner. Foto: NTB Scanpix Vis mer