Storm i et vannglass

Fra WADA-kontoret i Sveits gir det internasjonale dopingbyråets finske generalsekretær Harri Syvisalmi toppkarakter til Norges Idrettsforbunds antidopingarbeid. Samtidig avfeier han Koss' verstingkritikk og rister på hodet av hele dopingkrangelen.

Mens vi snakket med Syvisalmi på telefon fra Lausanne, leste han gårsdagens åpne brev fra idrettspresident Kjell O. Kran på www.dagbladet.no. Før den respekterte finnen ble generalsekretær i det internasjonale dopingbyrået (WADA), satt han i tilsvarende stilling i Finland som den Hans B. Skaset nå har sluttet i.

Syvisalmi leste seg raskt ned til avsnittet der Kran framhever Norge som verdens beste nasjon i antidopingarbeidet.

- Det er litt typisk norsk å si noe sånt, men det er riktig at Norge er blant verdens beste nasjoner på dette feltet. Kampen mot doping er en kamp der alle som er gode vinner gull. Norge er blant disse nasjonene, sier han.

Uten WADA-støtte

Syvisalmi understreker at Koss ikke har støtte fra WADA etter sine to soloutspill i VG. Koss hevder Norge har tapt ansikt ute i verden etter Sydney-OL, på grunn av de to norske dopingskandalene:

- Nei, WADA har ikke behandlet denne saken i det hele tatt, sier han.

Syvisalmi avviser at de norske dopingsakene i OL har vakt internasjonal oppsikt.

Det har heller ikke debatten i kjølevannet av Hans B. Skasets dramatiske fall. WADA har ikke til hensikt å kreve rapport fra norske idrettsmyndigheter om saken - slik Koss har framstilt det.

Koss sa fra

- WADA hadde ikke visst om saken om ikke Koss hadde informert meg og Dick Pound (WADA-formannen), opplyser Syvisalmi.

- Hva skjer når WADA kommer til Oslo i midten av måneden?

- Vi kommer til å invitere ministeren (Horn) og presidenten (Kran) for å hilse på. Om de ønsker å informere om saken kan de gjøre det, men vi ber ikke om det.

<B>BEST:</B> Idrettspresident Kjell O. Kran mener Norge er verdens beste nasjon i antidoping-arbeidet.