GÅR IKKE: Kristin Størmer Steira går ikke den avsluttende tremila i Kollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
GÅR IKKE: Kristin Størmer Steira går ikke den avsluttende tremila i Kollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

Størmer Steira går ikke tremila i Holmenkollen

Brudd i hælen.

(Dagbladet): Kristin Størmer Steira går ikke tremila i Holmenkollen søndag - viser skiforbundets uttak. Rennet avslutter langrennssesongen 2014/2015.

Tirsdag kveld opplyser Skiforbundet at Steira ikke går tremila fordi hun har pådratt seg et brudd i hælen.

- Nå skal jeg bruke tid til å finne ut hva jeg skal gjøre fremover, sier Steira.

Tråkket over på joggetur Størmer Steira har kun gått to verdenscuprenn, to renn i NM og to renn i Skandinavisk Cup denne sesongen. Rett før VM ble 33-åringen syk med forkjølelse, og kom ikke til Falun før to dager før den avsluttende tremila.

Men kvelden før løpet som skulle bli hennes siste i et mesterskap tråkket Størmer Steira over på en joggetur - og måtte melde frafall til tremila - distansen hun tok bronse på under OL i Sotsji.

Skiforbundet skriver i en pressemelding at det var håpet at skaden var noe muskulært som ikke ville ta lang tid, men at MR-bildene viste brudd i hælen.

33-åringen kom sent i gang med sesongen på grunn av et bekkenbrudd som hun pådro seg i oktober. Etter bekkenbruddet vurderte langrennsløperen å legge opp, men ville gi seg selv en sjanse til å komme tilbake først.

Kristin Størmer Steira er forlovet med den kanadiske langrennsløperen Devon Kershaw, som hun skal gifte seg med i Lofoten i sommer.