FORKJØLA: Kristin Størmer Steira må stå over verdenscupen i Østersund med forkjølelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORKJØLA: Kristin Størmer Steira må stå over verdenscupen i Østersund med forkjølelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Størmer Steira må stå over VM-generalprøven med sykdom

Mister trolig VM-distanse.

(Dagbladet): Fem dager før VM starter i Falun, går Kristin Størmer Steira glipp av generalprøven i Østersund, melder NRK.

33-åringen sliter med forkjølelse og har reist hjem, forteller landslagstrener Roar Hjelmseth.

Dermed ryker trolig 15-kilometeren med skibytte for Steira i VM, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

- Hun var aktuell til fellesstarten med skibytte neste lørdag, som er en god øvelse for henne. Men da skulle hun gjerne ha vist formstigning i Östersund i helga. Den distansen ryker nok nå, sier Løfshus til NRK.

Dermed er trolig den eneste aktuelle distansen for 33-åringen den avsluttende tremila i klassisk stil.

- Vi lukker ikke døra der. Vi vet erfaringsvis at det kan bli slitasje og sykdom utover i et mesterskap, og Kristin er god på tremil. Samtidig vil det jo komme an på hva de andre jentene gjør tidligere i mesterskapet. Hvis de andre leverer veldig bra, vil de jo også ligge godt an på tremila, sier Vidar Løfshus til NRK.

Kristin Størmer Steira har slitt denne sesongen etter at hun pådro seg bekkenbrudd i oktober.

33-åringen var tilbake under et renn i Skandinavisk Cup i Falun i januar - og var tilbake i verdenscupen i russiske Rybinsk for tre uker siden.

Marthe Kristoffersen erstatter Steira på søndagens 10 kilometer i fri teknikk i Östersund.