Størmer Steira norgesmester

Ren utklassing i rotete Kongsberg-løype.

(Dagbladet.no): Dagens NM-renn var preget av stort snøfall og tildels svært dårlig merking ved vekslings-og målområdet. Det hele begynte da de to ledende, Kristin Størmer Steira og Hilde Gjermundshaug Pedersen kom inn til skibytte etter 7,5 kilometer.

Da var svingen inn til byttet såpass dårlig markert at de to så seg nødt til å krysse markeringene for å komme seg inn. Begge ble stående rådville noen sekunder før Størmer Steira tok føringen og viste vei.

Derfra og inn var det bare ett navn på blokka. Størmer Steira fosset fra GP i skøytedelen og slukte 7,5 kilometer mer enn 46 sekunder raskere enn sølvmedaljør Hilde GP, som også fikk besøk av Kristin Mürer Stemland.

– Jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Jeg hadde ikke forventet å gå fra Hilde så mye, men jeg kjenner at jeg er i god form, sa Størmer Steira til NRK etter løpet.

Men sisterunden forløp heller ikke problemfritt. Ved runding kom Steira inn på feil spor, og måtte hoppe over et gjerde for å finne tetsporet igjen. Et NRK-kamera var millimetre unna å ta leggen hennes. Men Steira lot ikke dagens hendelser legge noen demper på seiersgleden.

- Dette var kjempeartig, sa Steira til NRK.

NORGESMESTER: Kristin Størmer Steira stormet fra konkurrenten Hilde GP på sisterunden. Foto: Hans Arne Vedlog
NORGESMESTER: Kristin Størmer Steira stormet fra konkurrenten Hilde GP på sisterunden. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer