TEAM TELEMARK: Her er løperne som skal gå for det nystartede langrennslaget Team Telemark. Foto: Pål Kristiansen, styreforman Team Telemark
TEAM TELEMARK: Her er løperne som skal gå for det nystartede langrennslaget Team Telemark. Foto: Pål Kristiansen, styreforman Team TelemarkVis mer

Størmer Steira og Ella Gjømle starter privatlag i langrenn

- Damelaget vil være Norges nest beste lag etter landslaget.

(Dagbladet): I dag presenteres et splitter nytt privatlandslag i langrenn på Rjukan i Telemark. Stedet er selvfølgelig ikke tilfeldig når Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle Berg nå er med på ledersiden av det rykende ferske Team Telemark. 

Sammen med med trener Jostein Vinjerui har de to ambisjoner om å lage et privatlag som er i stand til å kjempe om medaljer både i Norge og internasjonalt. Blant annet i vinterens ski-VM i Lahti.

- Vi har i hvert fall løpere som er gode nok til å ta medaljer i VM, sier Vinjerui til Dagbladet. 

Nest beste laget
I utgangspunktet er Team Telemark startet for å skape et miljø for toppidrettssatsing for langrennstalenter i Telemark. For å få til det har Steira og Gjømle rekruttert flere utøvere med fersk internasjonal erfaring.

Blant annet skal landslagsvrakede Kari Vikhagen Gjeitnes, som var i sprintfinalen så sent som i Falun-VM, være med på laget. Det skal også NM-medaljør Mari Eide og stafettnorgesmester fra Røros 2015, Silje Øyre Slind. 

I tillegg er de i dialog med andre etablerte kvinneløpere. 

- Damelaget til Team Telemark vil være Norges nest beste lag etter landslaget, skriver Team Telemark i en pressemelding.  

Tilbud utenfor landslaget
Vikhagen Gjeitnes og Mari Eide var sterkt kritiske til Norges Skiforbund tidligere i år, da de i Aftenposten mente signalene om å kutte damelandslaget i langrenn med én løper var helt gale. 

- De signalene forbundet sender, forteller at det ikke er noe vits for de nest beste kvinnene å satse, sa Eide til Aftenposten.

I BRESJEN FOR HJEMFYLKET: Ella Gjømle Berg (Til høyre) vil bidra til at flere fra Telemark skal lykkes på ski.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
I BRESJEN FOR HJEMFYLKET: Ella Gjømle Berg (Til høyre) vil bidra til at flere fra Telemark skal lykkes på ski. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

Nettopp i satsingsmuligheten ligger engasjementet til de to tidligere landslagsløperne Steira og Gjømle også. 

- Det var noe jeg savnet veldig da jeg var juniorløper og i overgangen til senior. Det har ikke vært noe tilbud i Telemark for de som vil satse, man måtte nesten ut av fylket for å gjøre det, sier Gjømle Berg til Dagbladet. 

Ivrige
Sammen med Steira skal hun ha en mentorrolle overfor dameløperne på Team Telemark. Gjømle Berg har stor tro på at løperne på laget kan klare å ta seg til VM, til tross for at landslaget ikke har funnet dem gode nok. 

- De er nok veldig ivrige på å vise at de er gode nok, så vi må passe på at de ikke blir for ivrige også. Dette er i hvert fall en unik mulighet til å trene sammen med noen som har like ambisjoner som dem selv, men som står utenfor landslaget, sier Gjømle Berg. 

Sterkt herrelag
På herresiden satses det også tungt i Telemark. Det lokale talentet Mikael Gunnulfsen, med fersk VM-bronse i U23-mesterskapet i Romania i vinter, vraket landslagsinitierte Team Veidekke til fordel for Team Telemark. Gunnulfsen får med seg ikke ukjente Ånund Lid Byggland på laget, i tillegg til en haug med lokale talenter (se faktaboks for samtlige navn). 

På toppen av det har Steira overbevist ektemannen Devon Kershaw, med VM-gull fra Oslo i 2011, om å være med på laget. Også Storbritannias Andrew Young skal gå for Team Telemark kommende sesong.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier hovedtrener Vinjerui til Dagbladet. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.