Størmer Steira vant i Oberstdorf

Fratok Bjørgen ledelsen i Tour de Ski.

(Dagbladet.no): Kristin Størmer Steira vant dagens 2 x 5 kilometer fellesstart med skibytte i Oberstdorf. Rennet var andre etappe i Tour de Ski, og Størmer Steira overtok ledelsen sammenlagt foran Marit Bjørgen, som skuffet stort i dag.

Bjørgen startet dagens renn offensivt, men fikk etterhvert store problemer. Til slutt gikk hun i mål 55 sekunder bak Størmer Steira, som svakeste av seks norske jenter på 24 plass.

Bjørgen tok fem bonussekunder på den innlagte sprinten, slått av finnene Saarinen og Kuitunen. Men alle de tre som startet sterkest på den klassiske delen ble hektet av på fristilsdelen.

- Jeg følte meg veldig bra. Da jeg våknet og så at det snødde, ble jeg veldig glad, sier Størmer Steira i et engelsk TV-intervju vist på NRK rett etter målpassering.

- Jeg startet som nummer 56 i dag, så jeg brukte de første rundene for å komme i front. Da vi skiftet til skøyting følte jeg meg veldig bra, så jeg bestemte meg for å kjøre, fortalte Kristin Størmer Steira.

Til tross for et skuffende renn ble Marit Bjørgen kalt opp på pallen og fikk beholde ledertrøya. Dette viste seg imidlertid å være feil. Kristin Størmer Steira overtok ledelsen og ligger 6,1 sekunder foran Bjørgen i sammendraget.

– Det var deilig da jeg så at de andre ikke holdt følge. I dag vant jeg på en kombinasjon av god kropp og gode ski. Jeg hadde en veldig god dag, sier Størmer Steira til NTB.

Hun legger ikke så mye vekt på hun overtok ledelsen i touren fra romvenninnen Bjørgen.

– Seks sekunder er ikke mye, og jeg håper Marit er i bedre form enn det vi så i dag. Målet får være å holde trøya på rommet, sier Størmer Steira.

VANT SUVERENT:  Kristin Størmer Steira blander seg inn i tetkampen i Tour de Ski. Foto:  SCANPIX
VANT SUVERENT: Kristin Størmer Steira blander seg inn i tetkampen i Tour de Ski. Foto: SCANPIX Vis mer
Størmer Steira vant i Oberstdorf
SUVEREN: Kristin Størmer Steira (t.v.) vant med god margin i Oberstdorf i dag. Marit Bjørgen ble sist av de seks norske på 24. plass.