Størmer Steira vant i Oberstdorf

Fratok Bjørgen ledelsen i Tour de Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kristin Størmer Steira vant dagens 2 x 5 kilometer fellesstart med skibytte i Oberstdorf. Rennet var andre etappe i Tour de Ski, og Størmer Steira overtok ledelsen sammenlagt foran Marit Bjørgen, som skuffet stort i dag.

Bjørgen startet dagens renn offensivt, men fikk etterhvert store problemer. Til slutt gikk hun i mål 55 sekunder bak Størmer Steira, som svakeste av seks norske jenter på 24 plass.

Bjørgen tok fem bonussekunder på den innlagte sprinten, slått av finnene Saarinen og Kuitunen. Men alle de tre som startet sterkest på den klassiske delen ble hektet av på fristilsdelen.

- Jeg følte meg veldig bra. Da jeg våknet og så at det snødde, ble jeg veldig glad, sier Størmer Steira i et engelsk TV-intervju vist på NRK rett etter målpassering.

- Jeg startet som nummer 56 i dag, så jeg brukte de første rundene for å komme i front. Da vi skiftet til skøyting følte jeg meg veldig bra, så jeg bestemte meg for å kjøre, fortalte Kristin Størmer Steira.

Til tross for et skuffende renn ble Marit Bjørgen kalt opp på pallen og fikk beholde ledertrøya. Dette viste seg imidlertid å være feil. Kristin Størmer Steira overtok ledelsen og ligger 6,1 sekunder foran Bjørgen i sammendraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer