Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

Stormester anbefaler Carlsen psykologhjelp: - En selvtillitskrise

Den australske stormesteren Ian Rogers tror Magnus Carlsen står overfor en selvtillitskrise. Nå råder han nordmannen til å søke hjelp hos en sportspsykolog.

HARD MEDFART: Magnus Carlsen har blitt heftig kritisert etter den tolvte strake remisen i sjakk-VM. Stormester Ian Rogers tror remisen kom som en følge av dårlig selvtillit. Foto: Matt Dunham / AP Photo
HARD MEDFART: Magnus Carlsen har blitt heftig kritisert etter den tolvte strake remisen i sjakk-VM. Stormester Ian Rogers tror remisen kom som en følge av dårlig selvtillit. Foto: Matt Dunham / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Sjokket har fortsatt ikke lagt seg etter at Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilte remis i det tolvte og siste klassiske partiet på mandag.

Nordmannen hadde en klar fordel, men valgte å spille safe, og etter 31 trekk tilbød han Caruana remis, noe VM-utfordreren gledelig takket ja til.

Etterpå haglet kritikken.

- Det later til at Carlsen har mistet sin evne til å kalkulere og at han også ble for nervøs. Det finnes ingen måte å rosemale dette. Han tilbød uavgjort med posisjonelt overtak etter å ha gjort småfeil, sa stormester Susan Polgar.

- Som et menneske, og som en verdensmester, er dette rett og slett ikke lov. Jeg hadde ikke klart å sove på en måned, sa stormester Vladimir Kramnik.

- En selvtillitskrise

Den australske stormesteren Ian Rogers reagerte også sterkt.

Han mener remisen viser en frykt hos Carlsen som han aldri trodde han kom til å få se.

- Han er redd, men han har ingen grunn til å være det. Han er fortsatt en god spiller, men han tror kanskje ikke det selv. Jeg tror ikke det er tretthet, det er en selvtillitskrise. Han trenger en psykolog etter dette partiet, sier Rogers til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer