Stormester ba rasende indiske fans roe ned Magnus-hetsen

- Noen mener dette er ufint.

LANG DAG PÅ JOBBEN: Magnus Carlsen holdt liv i håpet lenge med hvite brikker mot Viswanathan Anand i går. Så lenge at noen lot seg provosere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LANG DAG PÅ JOBBEN: Magnus Carlsen holdt liv i håpet lenge med hvite brikker mot Viswanathan Anand i går. Så lenge at noen lot seg provosere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte kl. 13: Parti åtte mellom Carlsen og Anand

(Dagbladet): Det er kanskje ikke så mange indiske supportere eller journalister tilstede i Sotsji, men interessen i Vishy Anands hjemland er stor også under årets VM.

Det ble merket spesielt godt under gårsdagens maratonparti i den russiske byen.

Carlsens seigpining av Anand i seks og en halv time, mens partiet gikk mot en svært sannsynlig remis, ble oppfattet som usportslig av en del, og det haglet også med skjellsord mot nordmannens taktikk.

- Noen mener dette er ufint, at Carlsen holder liv i dette partiet, skrev sjakkekspert Einar Gausel i Dagbladets sjakklive.

Såpass ufint at stormester Susan Polgar, som følger VM tett, følte behov for å mane til besinnelse.

- Ikke gå løs på Magnus - For indiske fans, husk mitt motto: Vinn med nåde, tap med verdighet. Ikke gå løs på Magnus bare fordi Anand er på tapende front, skrev Polgar på Twitter, og fulgte opp:

- Bare nyt kampen og sett pris på disse to mesterne.

Etter kampen fikk også Magnus Carlsen spørsmål om det virkelig var nødvendig å dra ut spillet så lenge som i går, i et sluttspill Vishy Anand forsiktig kalte noe «overflødig» - uten å ville innrømme at det gjorde ham irritert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer