Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormester ba rasende indiske fans roe ned Magnus-hetsen

- Noen mener dette er ufint.

LANG DAG PÅ JOBBEN: Magnus Carlsen holdt liv i håpet lenge med hvite brikker mot Viswanathan Anand i går. Så lenge at noen lot seg provosere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LANG DAG PÅ JOBBEN: Magnus Carlsen holdt liv i håpet lenge med hvite brikker mot Viswanathan Anand i går. Så lenge at noen lot seg provosere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Direkte kl. 13: Parti åtte mellom Carlsen og Anand

(Dagbladet): Det er kanskje ikke så mange indiske supportere eller journalister tilstede i Sotsji, men interessen i Vishy Anands hjemland er stor også under årets VM.

Det ble merket spesielt godt under gårsdagens maratonparti i den russiske byen.

Carlsens seigpining av Anand i seks og en halv time, mens partiet gikk mot en svært sannsynlig remis, ble oppfattet som usportslig av en del, og det haglet også med skjellsord mot nordmannens taktikk.


- Noen mener dette er ufint, at Carlsen holder liv i dette partiet, skrev sjakkekspert Einar Gausel i Dagbladets sjakklive.

Såpass ufint at stormester Susan Polgar, som følger VM tett, følte behov for å mane til besinnelse.

- Ikke gå løs på Magnus - For indiske fans, husk mitt motto: Vinn med nåde, tap med verdighet. Ikke gå løs på Magnus bare fordi Anand er på tapende front, skrev Polgar på Twitter, og fulgte opp:

- Bare nyt kampen og sett pris på disse to mesterne.

Etter kampen fikk også Magnus Carlsen spørsmål om det virkelig var nødvendig å dra ut spillet så lenge som i går, i et sluttspill Vishy Anand forsiktig kalte noe «overflødig» - uten å ville innrømme at det gjorde ham irritert.


Carlsen ville derimot ikke gå med på at han dro ut remis-partiet med vilje for å slite ut inderen.

- Nei. Det var alltid en liten sjanse for at jeg kunne få til noe. Jeg tenkte at når han gikk med på et slikt sluttspill, så gikk han med på å bli pint.

- Anand ville gjort det samme Vishy Anand fikk samtidig spørsmål om det er frustrerende å spille et parti hvor motstanderen presser og presser mens han leter etter en mulighet til å få den avgjørende fordelen.

- Det er ikke så frustrerende om jeg får remis. Hadde jeg tapt hadde det vært annerledes. Men jeg synes jeg forsvarte meg godt, sier Anand.

I NRK-studio fastslo sjakkekspert Torstein Bae at det Magnus Carlsen holdt på med ikke har noe med usportslighet å gjøre, og også Susan Polgar mener Anand ville gjort akkurat det samme.

- Jeg syns ikke en stormester her skal ta til takke med remis som hvit i en VM-kamp. Hvit må forsøke. Jeg garanterer at Anand ikke ville tatt remis med hvit her, dette går begge veier, fastslår hun.


Spørsmålet i dag er hvem av spillerne som har taklet restitusjonen best, når Anand tar over de hvite brikkene i parti åtte.

Hashtagen #carlsenanand er forøvrig blant de mest populære i India under partiene, selv om kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ikke vises på tv i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling