Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League: Tottenham - Manchester United 2-1

Stormet banen etter at 118 år gammel historie ble avsluttet med seier over Mourinho

Fansen løp ned på White Hart Lane i historiens siste kamp og kysset gresset til Tottenhams ærverdige hjemmearena. Avslutningen hjemme mot Manchester United ble en fest.

SCORET IGJEN: Harry Kane scoret Tottenhams siste mål på White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Harry Kane scoret Tottenhams siste mål på White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham - Manchester United 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Historien om fotballarenaen White Hart Lane er ferdigskrevet. Punktum for siste kapittel - etter 118 år som hjemmearena til Tottenham - ble satt i dag kl. 19.23.

Historien fikk en lykkelig og verdig slutt. Selv om seriegullet havnet utenfor rekkevidde da Chelsea gjorde jobben mot West Bromwich fredag kveld, var stemningen stor da Tottenham slo Manchester United 2-1 i ettermiddag.

Det blir stående som den siste kampen på ærverdige White Hart Lane, før Tottenham neste sesong skal spille på Wembley i én sesong. Før den tid skal White Hart Lane hylles.

Det ble den også da kveldens kamp ble avsluttet. Da stormet hjemmefansen banen og fylte omtrent hver eneste kvadratmeter av gressmatta.

Tottenham-fansen gikk ned på kne og kysset gresset. Øyeblikket ble trolig akkurat som alle med et hjerte i Spurs drømte om, selv om gulldrømmen forsvant for to dager siden.

- Dette er fantastiske bilder, sa tidligere Tottenham-spiss Steffen Iversen i TV 2s Premier League-studio.

SISTE KAMP: Tottenham-fansen stormet banen etter at siste kamp på White Hart Lane var et faktum. Foto: NTB Scanpix
SISTE KAMP: Tottenham-fansen stormet banen etter at siste kamp på White Hart Lane var et faktum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Historiske scoringer

Den siste målscoreren på White Hart Lane ble Manchester United-legenden Wayne Rooney, etter forarbeid fra Anthony Martial. Den siste Totteham-målscoreren på arenaen ble storscorer Harry Kane, som dermed tok innpå Romelu Lukaku i kampen om toppscorertittelen.

- Det er en perfekt måte å si farvel på. Vi ville så gjerne avslutte med en seier her i vår siste kamp. Jeg sa før kampen at jeg ville elsket å score vinnermålet. Det er fantastisk at det skjedde, sier Kane til Sky Sports.

Kanes scoring kom etter et perfekt innlegg fra assistkonge Christian Eriksen og et tilsvarende godt løp og avslutning av den engelske storscoreren. Dermed fikk Tottenham en drømmestart på begge omganger.

For også i 1. omgang scoret Spurs tidlig, da Ben Davies fant Victor Wanyama foran mål. Midtbaneankeret stanget inn 1-0-ledelsen, som etterhvert ble doblet, før Rooney satte inn Manchester Uniteds redusering.

Avgjorde sølvkampen

Nærmere kom aldri laget til José Mourinho, som nok en gang gjorde store endringer i startelleveren i kjølvannet av torsdagens Europa League-batalje mot Celta Vigo.

JUBEL: Tottenham-spillerne fikk sin drømmeavskjed med White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Tottenham-spillerne fikk sin drømmeavskjed med White Hart Lane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter dagens tap mot Tottenham er offisielt alt håp ute om en topp 4-plassering for Manchester United. Dette betyr at Mourinhos menn må vinne Europa League-finalen mot Ajax om det skal bli Champions League neste år.

Dit skal definitivt Tottenham kommende sesong, etter å ha sikret 2. plassen i Premier League i kveld. Med to runder igjen å spille kan ikke lenger forfølgerne Liverpool og Manchester City innhente klubben som i dag spilte sin siste kamp på White Hart Lane.

Historisk gode

Dette var den 14. strake hjemmeseieren til Mauricio Pochettinos menn, som står uten hjemmetap denne sesongen. En tilsvarende seiersrekke har aldri Tottenham hatt i Premier Leagues historie.

Totalt 17 hjemmeseire, to uavgjort og null tap er en historisk bra rekke, med 47-9 i målforskjell. Vi må helt tilbake til 1964/65-sesongen for å finne sist gang Tottenham ikke tapte på eget gress.

Til sammenligning har selv Chelsea to hjemmetap denne sesongen. Tottenham er med andre ord Premier Leagues beste hjemmelag - og det i sin aller siste sesong på White Hart Lane.

Nå er det slutt. Nå er siste ord skrevet.