Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormet banen etter Everton-seier

Nå kan Brann vente seg en bot fra UEFA.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Everton 0-2. Brann kom ikke krypende ut av vinterdvalen, men virket i stedet forfriskende opplagte til februar å være. I hvert fall i én time.

For mens Brann har vært på La Manga og møtt nordiske kollegaer i en oppkjøringsfase, møter Everton med et reelt håp om den fjerde engelske mesterligaplassen, ukentlig hard motstand i en av verdens mest temposterke ligaer.

Leon Osmans harde og velplasserte skudd i Håkon Opdals lengste hjørne og Victor Anichebes enkle avslutning i klar offsideposisjon, ble den store forskjellen på lagene.Etter kampslutt ble banen stormet av fornøyde Everton-supportere, og sikkerhetsglippen kan koste Brann en bot fra UEFA. Kaptein Phil Neville klarte til slutt å overtale fansen om å gå av banen igjen.

Imponert over maks-nivået

- Vi møter et knallbra lag og jeg er imponert over maks-nivået vårt. Det er veldig bra med tanke på at vi er i februar, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Han har nå sett andremålet til Everton i reprise, og fikk bekreftet mistankene sine.

- Det er offside, ja.

Nå blir det ikke lett for seriemesterne fra Bergen å ta seg til åttendelsfinalen, hvor Fiorentina eller Rosenborg venter. Om ei uke venter en tøff kamp på Goodison Park.

FORTVILTE BRANN-SPILLERE: Rødtrøyene trodde i noen tideler at de hadde tatt ledelsen på Brann Stadion, men scoringen ble korrekt annullert for angrep på keeper. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
FORTVILTE BRANN-SPILLERE: Rødtrøyene trodde i noen tideler at de hadde tatt ledelsen på Brann Stadion, men scoringen ble korrekt annullert for angrep på keeper. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Det blir vanskelig, men vi får ta det som læring, sier Mjelde.

- Det blir selvfølgelig ekstra tøft nå som vi er to under, spesielt ettersom jeg får høre at Anichebe stod i klar offside. Men på Goodison Park starter vi på 0-0 , og skulle vi klare å score tre mål og Everton ingen, skal vi nok se at juleaften kommer ekstra tidlig i år, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

- Nå må vi bare gå for å vinne i England. Du vet aldri i fotball og vi har vært gode på bortebane i europecupen tidligere, sier ny-kaptein Eirik Bakke til TV 2.

Brann yppet seg

Dermed reiser gjestende engelskmenn tilbake over Nordsjøen med et tilnærmet uinntakelig forsprang i bagasjen foran returen på Goodison Park om én uke.

Men selv om det var to lag i vidt forskjellige faser av sine hjemlige sesonger, yppet Brann tidvis med et robust Everton-lag som for tiden nyter status som best i fotballmetropolen Liverpool.

Bergenspublikummet, som har kunnet kose seg med seriemestertittelen i vinterpausen, fikk tidvis prov på at det kan bli moro på Stadion også i post-Andresen-æraen.

Nybakt kaptein Eirik Bakke viste at en skadefri sesongoppkjøring er i ferd med å bygge opp godt med damp i den sentrale fyrkjelen på midtbanen.

image: Stormet banen etter Everton-seier

- Hvem som bar armbindet der ute hadde ikke så stor betydning, da jeg synes det var mange som tok kapteinsansvar der ute, sier Bakke til Dagbladet.no.

- Det er selvfølgelig bittert å få mål imot, særlig ettersom et av dem var offside. Selv om europacupspill er morsomt, liker man ikke å tape som fotballspiller, og det blir en mager trøst at vi tapte for det fjerde beste laget i Premier League. Men uansett er jeg imponert over innsatsen i dag.

Også Hassan El Fakiri beviste tidvis at kneproblemene i vinter ikke har satt ham for langt tilbake når gullet skal forsøkes hentet hem for andre år på rad.

I førsteomgang styrte Brann og de nevnte herrer Bakke og El Fakiri mye av det som skjedde ute på den litt ujevne gressmatta i Bergen. Godt hjulpet av en toneangivende Jan Gunnar Solli på høyresiden og en hardtarbeidende Azar Karadas på spissplass, var det brukbar fasong på seriemestrene.

- Erik Huseklepp ga gode svar da han kom inn. Hassan El-Fakiri har kommet raskere tilbake, og mannen ved siden av meg her viste vel alle at han er i rute, sier Mjelde med henvisning til Jan Gunnar Solli meteren bortenbor Brann-treneren.

Korrekt annullert

Det ble likevel ikke de feiteste mulighetene av det, og det begynte også noe nervøst: Allerede direkte fra avspark fikk gjestene fra Liverpool uforstyrret distribuere ballen seg i mellom på en og to berøringer før ballen ble spilt i bakrom på Yakubu. Den nigerianske kraftspissen avsluttet hardt og lavt fra litt vanskelig vinkel, men Opdal var med der forsvaret slapp.

Brann skulle få sin første mulighet for kvelden etter ni minutter da Eirik Bakke vant et frispark på venstresiden. Jan Gunnar Sollis dødballforsøk ble svingt inn like over hårtustene på Everton-forsvaret før Azar Karadas møtte læret med pannebrasken på bakre stolpe.

Forsøket var imidlertid noen centimeter unna perfeksjon, og ballen strøk tverrliggeren.

Spillet bølget frem og tilbake i store deler av omgangen, hvor målscorer Osman stod for den største sjansen da han fikk sikte inn kanonen fra skrått hold i straffefeltet, men Opdal vartet opp med en redning velegnet som tv-underholdning.

Helt på tampen fikk Brann et hjørnespark, hvorpå Eirik Bakke kranglet ballen i mål, men Brann-kapteinen brøt ihvertfall et par regler som kvalifiserer til frispark imot, og annuleringen var det ingenting å si på.

Demba-Nyrén debuterte

Også i annenomgang ble det mye nesten, men ikke mer for Brann, som den siste halvtimen jaktet utligning.

Nærmest kom Thorstein Helstad med en heading fra kort hold, men Brann-toppscoreren klarte ikke å få nok kraft bak forsøket ettersom innlegget kom bak ham.

Njogu Demba-Nyrén debuterte for Brann og fikk drøyt 20 minutter på banen. Han var på hugget og prøvde seg med et par tunge langskudd, men heller ikke han klarte å overliste Tim Howard.

- Demba har ikke vært med oss lenge, siden en ankelskade har ødelagt mye av oppkjøringen. Derfor kommer han til å trenge mer grunntrening, men han fikk verdifull matching i dag, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Everton-manager David Moyes var svært fornøyd med resultatet onsdag kveld.

- Jeg kan ikke legge skjul på at dette er et veldig godt resultat for oss, men vi er ikke videre ennå. Vi må gjøre jobben på Goodison også, sier Moyes til TV 2.

- Det blir vanskelig. Everton er bedre hjemme en borte, og vi må virkelig levere en god prestasjon om vi skal ha en mulighet, sier Mons Ivar Mjelde.

EFFEKTIVE: Everton var effektive og utnyttet de sjansene de fikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media