Stormet banen etter fantastisk frisparkkanon

Sunderland vant etter 28 år.

(Dagbladet.no) Sunderland - Newcastle 2-1.

Stillingen er 1-1 i nordøstderbyet mellom Sunderland og Newcastle. Det koker på Stadium of Light. Fansen biter negler.

Hjemmelaget har fått frispark på kanten av 16-meteren. Kieran Richardson legger ballen ned og tar fart.

Han klinker til så hardt at det er rart ballen ikke eksploderer. Kula suser mot Shay Given - skrur - og forsvinner forbi ham og limer seg inn i nettmaskene.

Hjemmefansen løfter taket på stadion.

- Ikke sett på maken

Frisparkperla til Richardson, som avgjorde slaget om nordøst, er et av de flotteste målene i Premier League denne sesongen. Og det vil være det også i mai.

- Det må vel være det hardeste skuddet så langt i Premier League, i hvert fall denne sesongen. Ballen fikk også en dupp som jeg nesten ikke trodde var mulig i den farta, sier Lars Tjærnås, som følger engelsk fotball tett som ekspert i Canal+.

PERLETREFF: Kieran Richardson scoret et herlig vinnermål da han banket inn et frispark fra 16 meter. Foto: AP
PERLETREFF: Kieran Richardson scoret et herlig vinnermål da han banket inn et frispark fra 16 meter. Foto: AP Vis mer

Djibril Cisse sendte Sunderland i ledelsen etter 20 minutter, men Shola Ameobi utliknet for Newcastle bare ti minutter etter. Slike tette lokaloppgjør ender ofte uavgjort, men Richardson ville det annerledes.

Og gjett om denne seieren var etterlengtet. Sunderland har ikke slått rivalene på hjemmebane på 28 år.

Stormet banen

- Vi har endelig slått Newcastle, for første gang på 28 år. Det er fantastisk. Det er alltid deilig å slå de lokale rivalene, spesielt med tanke på at alle har minnet oss på hvor lenge det har vært siden sist, sier Sunderland-manager Roy Keane til Sky Sports.

Han fikk det som han ville, og da sluttsignalet gikk stormet Sunderland-fansen banen. Det kunne fort også endt med et masseslagsmål da de jublet og feiret foran Newcastle-fansen. Noen Newcastle-supportere klarte ikke holde seg, hoppet over gjerde for å slåss.

Vaktene klarte imidlertid å hindre at det brøt ut et større masseslagsmål.

- Vi får se hva som skjer, men forhåpentligvis tar ikke det gleden bort fra det spillerne gjorde på banen i dag. Ingen liker å se supportere på banen, men forhåpentligvis ser forbundet mildt på dette, for fansen må få lov til å feire en slik dag, sier Keane.

For Newcaslte betyr tapet at de også etter denne serierunden vil ligge nest sist i Premier League. Tottenham kan ikke ta dem igjen, men hvis Spurs slår Bolton på hjemmebane søndag vil det se enda styggere ut for Newcastle. Da vil de bare ha ett poeng ned til londonerne.

Stormet banen etter fantastisk frisparkkanon
TRUFFET AV MYNT: Joey Barton kysser Newcastle-emblemet etter at han ble truffet av en mynt kastet av Sunderland-fansen under oppvarmingen.
SCORET: Djibril Cisse sendte Sunderland i ledelsen, men Newcastle utliknet kort tid etter.