KAOS: Det iranske laget Tractor og titusenvis av fans feiret det de trodde var et seriemesterskap vunnet under dramatiske omstendigheter i siste runde fredag. Foto: AFP/NTB Scanpix
KAOS: Det iranske laget Tractor og titusenvis av fans feiret det de trodde var et seriemesterskap vunnet under dramatiske omstendigheter i siste runde fredag. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Stormet banen i glede og kysset treneren etter bragd - så kom sjokkbeskjeden

Dramatiske omstendigheter i siste runde i Iran.

Det iranske laget Tractor og titusenvis av fans feiret det de trodde var et seriemesterskap vunnet under dramatiske omstendigheter i siste runde fredag.

Slåsskamper brøt ut da sannheten kom for en dag.

Tractor ledet 3-1 mot Naft med et kvarter å spille, men slet etter et rødt kort og mistet seieren etter å ha sluppet inn to mål på slutten. Det var likevel nok til å vinne ligaen, trodde både spillerne og tilskuerne.

Rapportene gikk ut på at hovedstadslaget Sepahan hadde spilt 2-2, og uavgjort var derfor nok til å vinne serien på målforskjell.

90.000 tilskuere var på kampen og hjemmelagets supportere feiret seieren. Flere tusen invaderte banen og klemte en jublende Tom Oliveira, Tractors portugisiske trener.

Forvirret kommentator I virkeligheten hadde Sepahan vunnet sin kamp 2-0, og det ga laget ligagullet med ett poeng.

TV-kommentatoren som dekket kampen visste gullet var tapt, og skjønte ikke hvorfor publikum feiret.

- Noe absurd skjedde. Vi fulgte den andre kampen på TV i garderoben, men i det 87. minutt mistet vi dekningen til TV, internett og mobiltelefonene våre. Vi ble fortalt at kampen mellom Sepahan og Saipa endte 2-2, sier Nafts direktør Mansour Ghanbarzadeh, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi ble lurt Tractor, Naft og Sepahan hadde alle sjansen til å vinne serien før siste runde, men Tractor hadde best målforskjell. Den hjalp fint lite ettersom laget spilte uavgjort, mens altså Sepahan vant sin kamp.

SLÅSSKAMPER: Det iranske laget Tractor og titusenvis av fans feiret det de trodde var et seriemesterskap vunnet under dramatiske omstendigheter i siste runde fredag.

Slåsskamper brøt ut da sannheten kom for en dag. Her blir en skadet tilskuer fraktet bort. Foto: AFP PHOTO / FARS NEWS / OMID VAHABZADEH / NTB Scanpix
SLÅSSKAMPER: Det iranske laget Tractor og titusenvis av fans feiret det de trodde var et seriemesterskap vunnet under dramatiske omstendigheter i siste runde fredag. Slåsskamper brøt ut da sannheten kom for en dag. Her blir en skadet tilskuer fraktet bort. Foto: AFP PHOTO / FARS NEWS / OMID VAHABZADEH / NTB Scanpix Vis mer

- Vi ble lurt, sa en sint Oliveira.

Da tilskuerne skjønte at ligagullet var tapt, brøt det ut slåsskamper og flere måtte få behandling. Spillerne ble låst inne i garderoben for deres egen sikkerhet.

Ghanbarzadeh mener saken må etterforskes.

- Selv vår trener gratulerte deres trener med gullet, sa han etterpå.

(NTB)