Stormet banen i gledesrus etter 44 års lidelse

City er seriemester etter ellevill finale.

Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Manchester City - Queens Park Rangers 3-2

Manchester City er Premier League-mester i 2012 etter en av fotballhistoriens mest dramatiske sesongavslutninger.

Queens Park Rangers ledet 2-1 på Etihad da kampen bikket 90 minutter, men Edin Dzeko og Sergio Agüero scoret to ganger på overtid og sørget for at ligagullet går til City.

- Dette var for supporterne våre. De fortjener dette. Å vinne på denne måten er utrolig. Jeg har aldri sett et klimaks som dette. Vi fortjente ikke å tape kampen, vi hadde masse sjanser. Vi fortjener å vinne ligaen. Etter 44 år siden forrige gang dedikerer jeg dette til alle supporterne våre. Det er helt utrolig. Det har vært en vill sesong, og de siste minuttene her var også ville, sier Roberto Mancini etter kampen.

- Det er et av de største øyeblikkene i livet mitt, men jeg håper det aldri, aldri skjer på denne måten igjen, sier Vincent Kompany etter kampen.

City-dominans Queens Park Rangers la seg bakpå fra første minutt, og lot City dominere banespillet.

Hjemmelaget slet med å skape de helt store mulighetene, men i det 39. minutt sendte Pablo Zabaleta Etihad til himmels. Argentineren ble spilt nesten alene med Paddy Kenny og tuppet ballen mot mål.

Kenny så ut til å ha kontroll på skuddet, men ballen glapp mellom henda på QPR-keeperen og gikk i mål. 1-0 til Manchester City til pause.

QPR-sjokk Andre omgang startet imidlertid ikke slik City hadde tenkt.

FOMLET BALLEN I MÅL: Paddy Kenny glapp Zabaletas skudd, og ballen gikk via hanskene til keeperen og i mål. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
FOMLET BALLEN I MÅL: Paddy Kenny glapp Zabaletas skudd, og ballen gikk via hanskene til keeperen og i mål. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Joleon Lescott bommet på et oppspill, og stusset ballen i bakrommet. Djibril Cisse fulgte opp, og alene med Joe Hart var den tidligere Liverpool-spilleren iskald.

1-1, og Etihad ble musestille, mens Manchester United-fansen i Sunderland jublet.

Vondt skulle bli verre for Manchester City da Jamie Mackie stanget inn 2-1 etter 65 minutter.

Barton gikk amok Før QPRs utligninsmål hadde tidligere Manchester City-spiller Joey Barton rukket å bli utvist.

Barton albuet Carlos Tevez i ansiktet, og fikk rødt kort. I tumultene etter albueslaget slo Barton også til Sergio Aguero i siden, før han holdt på å havne i nevekamp med Mario Balotelli på vei av banen.

Overtidsmål Etter QPRs andre mål ble det spill mot et mål. QPR lånte knapt ballen (City hadde den i 83 prosent av tiden), men ryddet den unna hver gang City la inn foran mål.

Da klokka rundet full tid sto det 2-1 til QPR.

Men ett minutt på overtid dukket Edin Dzeko opp. Han stanget inn en corner, og City-fansen øynet håp.

Håpet kom i form av Sergio Agüero som kombinerte fint med Mario Balotelli og fikk avslutte fra kloss hold. Paddy Kenny var sjanseløs, og Etihad Stadium eksploderte.

GIKK AMOK: Joey Barton gikk fullstendig amok etter timen spilt. Han fikk et rødt kort, men kunne fått tre før han måtte forlate banen. Foto: REUTERS/Darren Staples
GIKK AMOK: Joey Barton gikk fullstendig amok etter timen spilt. Han fikk et rødt kort, men kunne fått tre før han måtte forlate banen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Et par sekunder etter scoringen lød fløyta for full tid, og da stormet City-supporterne banen.

44 års lidelse er over.

Saken utvides.

STORMET BANEN: City-supporterne stormet banen da sluttsignalet lød. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / NTB Scanpix
STORMET BANEN: City-supporterne stormet banen da sluttsignalet lød. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / NTB Scanpix Vis mer