EKTE GLEDE: Wimbledon ligger 40 plasser under MK Dons i divisjonssystemet, men var nær en sensasjon i FA-cupen mot laget de hater mer intenst enn noen andre. Det var første gang de to klubbene møttes. Wimbledon hadde en gigantsjanse til å avgjøre i siste spilleminutt, før MK Dons i stedet fikk vinnermålet på overtid. Bildet viser gledesscene som oppsto blant Wimbledon-fansen da heltene deres utliknet til 1-1 i 2. omgang. Foto:  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
EKTE GLEDE: Wimbledon ligger 40 plasser under MK Dons i divisjonssystemet, men var nær en sensasjon i FA-cupen mot laget de hater mer intenst enn noen andre. Det var første gang de to klubbene møttes. Wimbledon hadde en gigantsjanse til å avgjøre i siste spilleminutt, før MK Dons i stedet fikk vinnermålet på overtid. Bildet viser gledesscene som oppsto blant Wimbledon-fansen da heltene deres utliknet til 1-1 i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

Stormet banen i gledesrus etter scoring i historisk hatkamp

Men Wimbledon røk på et bittert overtidstap mot MK Dons.

Jon Otsemobors elegante hælscoring på overtid ga Milton Keynes Dons 2-1-seier over AFC Wimbledon i søndagens hatkamp i FA-cupen i fotball.

Sjelden har begrepet passet bedre. AFC Wimbledon er klubben supporterne i Sør-London i 2002 startet i protest da de norske eierne besluttet å flytte deres kjære Wimbledon FC til mil nordover til Milton Keynes og døpe den om til MK Dons.

Siden har MK Dons sagt fra seg retten til Wimbledons klubbhistorie, som blant annet rommet FA-cuptriumf i 1988, fordi det var en betingelse for at supporterforbundene skulle oppheve sin boikott av klubben. Offisielt oppgir MK Dons nå å være stiftet i 2004.

PERLEMÅL: Milton Keynes' Stephen Gleeson jubler med lagkameratene etter å ha gitt MK Dons 1-0 med et kanonskudd i krysset.  Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
PERLEMÅL: Milton Keynes' Stephen Gleeson jubler med lagkameratene etter å ha gitt MK Dons 1-0 med et kanonskudd i krysset. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

AFC Wimbledon startet helt på bunn i den engelske seriepyramiden, men har rukket å spille seg inn i seriesystemet og holder til en divisjon under MK Dons. Søndag møttes de to klubbene for første gang.

Stephen Gleeson ga MK Dons ledelsen med et langskudd i krysset rett før pause, men Jack Midson nikket inn 1-1 i det 58. minutt. Da stormet bortesupporterne banen for å delta i feiringen med spillerne.

Avslutningen av kampen ble dramatisk. Først leverte MK Dons-keeperen en kjemperedning på et skudd fra Steven Gregory i det 90.minutt, etter en grov forsvarsfeil.

Rett etter fikk hjemmelaget hjørnespark, og Otsemobor scoret vinnermålet.

(NTB)