Stormet banen med mammas aske

Christopher Notebooms mor var Eagles-fan.

Søndag ble tilskuerne og tv-titterne oppmerksomme på en mann som stormet inn på banen i en støvsky med en plastpose i hånda. Så satte han seg på knærne og gjorde korsets tegn før han la seg ned på magen.

Han gjorde ikke motstand da sikkerhetsfolkene skulle frakte ham vekk under kampen mellom Philadelphia Eagles og Green Bay Packers.

Først da han forklarte seg til politiet ble de klar over hva han hadde gjort.

33 åringen fra Tempe i Arizona forklarte at hans mor døde av en lungesykdom i januar i år, rett før Eagles skulle spille i Super Bowl.

- Hun var bare opptatt av laget til Eagles, sier Noteboom til tv-kanalen WPI-TV etter at han ble løslatt mandag, melder nyhetsbyrået AP, og Sportsillustrated.

Han la til:

- Og jeg vet at den siste håndfullen med aske jeg hadde, ligger på banen, og at den aldri vil bli fjernet. Hun vil for alltid være en del av Lincoln Financial Field og Eagles, sa Noteboom.

Selv eier han en bar i Arizona og må møte på en høring 27. desember.

KASTET MAMMAS ASKE: Christopher Noteboom løper inn på banen med en liten plastpose under kampen mellom Green Bay Packers og Philadelphia Eagles sist søndag. Foto: SCANPIX/AP
KASTET MAMMAS ASKE: Christopher Noteboom løper inn på banen med en liten plastpose under kampen mellom Green Bay Packers og Philadelphia Eagles sist søndag. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Politiinpsektør William Colarulo sier at saken er spesiell, men at de har null-tolerense for folk som løper inn på banen.

- Spesielt når de løper inn på banen og kaster en ukjent substans, sier Colarulo.

En talsmann for Philadelphia Eagles sier de hadde avslått en forespørsel om å la ham få spre asken på banen.