Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormet banen og ble hardt straffet. Viste seg å være rørende gest

Nå vil supportere at Leicester-fan Tom Merry skal slippe straff.

VILLE TRØSTE: Leicester-supporter Tom Merry ville trøste Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha, som mistet faren sin i en helikopterulykke. Foto: Reuters/Craig Brough/NTB Scanpix
VILLE TRØSTE: Leicester-supporter Tom Merry ville trøste Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha, som mistet faren sin i en helikopterulykke. Foto: Reuters/Craig Brough/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leicester-supportere har startet en underskriftskampanje for at Tom Merry skal få se favorittlaget sitt på stadion de neste månedene.

For da han stormet banen etter hjemmekampen mot Burnley tidligere denne måneden, ble supporteren straffet med tre måneders utestengelse.

Merry, som har sesongkort på King Power Stadium, var ikke ute etter oppmerksomhet, noe de fleste som stormer baner rundt om i verden ofte er. Han ville rett og slett bare trøste en knust mann.

Bildet øverst i artikkelen viser Merry i det han er i ferd med å gi Aiyawatt «Top» Srivaddhanaprabha en klem. Sistnevnte er sønnen til Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha, som sammen med fire andre personer omkom i en helikopterulykke.

Rørende retur

Det ble en rørende retur til King Power Stadium for alle i klubben Leicester 10. november. Helikopterulykken skjedde som kjent på parkeringsplassen like utenfor stadion, etter en kamp mot West Ham 27. oktober.

Det var flere tusen fans som marsjerte på den emosjonelle dagen hvor de omkomne ble minnet, og det var da spillerne og eierne skulle gå en æresrunde rundt banen at Merry så sitt snitt til å hoppe over reklameplakatene for å gi Top en klem.

- Jeg klarte ikke å styre meg selv, jeg ville bare gi Top en klem. Jeg var så grepet av følelser, sier Merry til lokalavisa Leicestershire Live.

- Vichai har gjort så mye for denne klubben, og da jeg så Top gråte da han gikk rundt banen, tenkte jeg det riktige var å gi ham en klem.

Merry ble først stoppet av sikkerhetsvakter før han kom fram til Top, før sistnevnte lot ham passere. Top ga Merry en klem og klappet ham på hodet. Top skal også ha takket Leicester-fansen for den massive støtten.

TAKKET FANSEN: Sønn til avdøde Vichai Srivaddhanaprabha, Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Foto: SHAUN BROOKS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Sønn til avdøde Vichai Srivaddhanaprabha, Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Foto: SHAUN BROOKS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Utestengt

Merry ble likevel kastet ut av stadion og fikk seinere brev fra Leicester, der klubben informerte om straffen på tre måneders utestengelse.

«Utestengelsen gjelder fra i dag og hindrer deg i å komme på noen av Leicesters hjemmekamper på King Power Stadium fram til Leicester møter Southampton 12. januar 2019», står det blant annet i brevet, som lokalavisa Leicestershire Live har fått tilgang til.

Det står også i brevet at han kan slippe inn på stadion til kampen mot Cardiff, men at Merry da må møte politiet og Leicesters sikkerhetsleder, for å signere en avtale hvor han lover å oppfører seg i framtida.

Det spørs om underskriftskampanjen fører fram, eller om Merry nå må se favorittlaget fra sofaen i noen måneder. 845 personer har foreløpig signert.

Det er delte meninger blant Leicester-fansen i denne saken. Noen mener han fortjener straff, selv om det var spesielle omstendigheter.

Godt likt

Leicester-eierens sønn har for øvrig sagt han vil oppfylle farens visjoner og drømmer.

- Jeg er utrolig heldig som fikk ha en så spesiell far. Jeg er rørt over hvor mange som var glad i ham, sier Aiyawatt Srivaddhanaprabha i en uttalelse via Leicester, skriver NTB.

60 år gamle Vichai Srivaddhanaprabha kjøpte den engelske fotballklubben i 2010. Da spilte klubben på nivå to i England. Klubben rykket opp i 2014 og gjorde det utenkelige da de vant Premier League to år seinere.

Eieren var svært godt likt av Leicester-fansen, og var genuint interessert i laget, fansen og lokalsamfunnet i den engelske byen. Han donerte blant annet milliarder av kroner til gode formål i byen, og bygget blant annet et sykehus for barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!