Stormet banen og sloss etter rødt kort og Fulham-seier

Nå kan ikke Chelsea få 100 poeng.

(Dagbladet.no:) Fulham - Chelsea 1-0. Hjemmelaget tok tidlig ledelsen i London-oppgjøret mot Chelsea, men statistisk sett var det lite som tydet på at det skulle bli sluttresultatet.

• Før denne kampen hadde Chelsea nemlig bare to ganger gått av banen uten scoring i Premier League.

• Og Fulham hadde mistet ledelsen hele 11 ganger i serien.Men når alt kommer til alt, betyr ikke slik statistikk så mye i fotball.

Seieren betyr at Fulham klatrer et par plasser på tabellen, og samtidig betyr det at Chelsea ikke kan få 100 poeng i år.

Stygg takling

På overtid kokte det over for blåtrøyene.

William Gallas ble sendt rett i dusjen etter at han plasserte knottene i Heidar Helguson, i en hodeløs takling.

Dette førte også til at flere spillere braket sammen og Claude Makelele fikk gult kort som følge av klammeriet.

RASENDE: Først stormet supportere banen, og deretter brøt det ut flere slosskamper på Craven Cottage. Foto: REUTERS
RASENDE: Først stormet supportere banen, og deretter brøt det ut flere slosskamper på Craven Cottage. Foto: REUTERS Vis mer

Det røde kortet til Gallas var soleklart, og på vei til garderoben sikret han seg et par ekstra karantenekamper ved å gestikulere mot publikum.

Da dommeren blåste av kampen løp flere hundre Fulham-supportere ut på banen for å feire. Det tok ikke lang tid før Chelsea-supporterne også løp ut på banen. 

Ifølge BBC oppsto det flere slosskamper på stadion, noe som kan føre til at Fulham i ettertid får en straff av forbundet.

- Noen av dem er hooligans, men de fleste oppførte seg, sier Fulham-eier Mohamed Al Fayed om klubbens fans til BBC.

- Et pusterom

Etter kampen var Fulham-kaptein og målscorer Luis Boa Morte naturlig nok svært fornøyd.

- Vi sa før kampen at Chelsea ikke var uovervinnelige, og vi visste vi kunne slå dem. Nå kan vi glemme de siste tapene, og nyte dette fram til kampen mot Aston Villa, sier han til SkySports.

Manager Chris Coleman er lettet over at tapsrekken på fire strake nå er brutt.

Stormet banen og sloss etter rødt kort og Fulham-seier

- Vi møtte mesterne - og de kommer til å vinne serien igjen - men vi tenkte at vi kunne ha muligheten hvis vi spilte bra. Spillerne leverte en fantastisk kamp. Dette handler om mer enn bare tre poeng. Seieren gir oss et lite pusterom, sier Coleman.

Snytt for straffe

Kampen mellom de to naboene i Vest-London var ikke mange minuttene gammel da Moritz Volz mente han ble snytt for et straffespark.

Han fosset framover på høyresida, dyttet ballen foran seg og ble lagt i bakken av John Terry rett innenfor 16-meteren. Det så ut som det var kontakt mellom dem, men dommer Mike Dean holdt fløyta i hånda.

Etter 17 minutter var derimot dette glemt.

Luis Boa Morte spilte inn til Steed Malbranque, 25 meter unna mål, og fortsatte løpet sitt inn mot feltet. Malbranque slo en stikker, som kranglet seg fram til Boa Morte. Han skjøt, nærmest med kneet, fra skrått hold forbi Peter Cech.

Tok av kantspillerne

José Mourinho var åpenbart ikke fornøyd med det han så i starten av kampen. Etter 26 minutter tok han av begge kantspillerne sine, Joe Cole og Shaun Wright-Phillips.

Klarere beskjed kan ikke en manager gi fra sidelinja.

- Vi spilte ikke bra, og Joe og Shaun hadde ikke dagen. Jeg fulgte med fra minutt til minutt, men det bedret seg ikke. Vi måtte gjøre noe, sier Mourinho.

Inn kom Didier Drogba og Damien Duff.

Bare fem minutter etter dette måtte Mark Crossley strekke seg langt, for å redde et godt skudd fra nettopp Duff. Både Duff og Lampard forsøkte seg også på to returer, men Fulham slapp med skrekken.

Ti minutter før pause fikk Fulham en sjanse som var enda større. Chelsea rotet bort ballen på midtbanen, og hjemmelaget svarte med å slå en rask gjennombruddspasning til Collins John - som lurte offsidefella.

Han kom alene med Cech, men keeperen rykket ut og reddet mesterlig.

Fulham jobbet knallhardt og forsvarte helhjertet ut omgangen, og gikk til pause på Craven Cottage i ledelsen.

Korrekt annullering 

Fire minutter ut i 2. omgang var Fulham nær ved å øke ledelsen, etter at Michael Essien felte Brian McBride litt over 20 meter fra mål.

Mark Pembridge skjøt rundt muren, og ballen sneiet stanga.

Etter en snau time kokte det virkelig i Vest-London.

Didier Drogba tok med seg ballen med hånda, og skjøt ballen i tomt mål etter at Mark Crossley hadde vært på bærtur.

Fulham-spillerne raste, og dommeren - som tydeligvis ikke hadde sett noe - løp bort til linjemannen. Det endte med frispark til Fulham og gult kort til Drogba og ikke mål.

Da ble Mourinho rasende, og han måtte nesten holdes igjen av 4. dommeren. Etter kampen innrømmer han at dommeren gjorde rett i å annullere.

- Alle sier nå at det var hands, så da var det en riktig avgjørelse. Men linjemannen kan ikke ha sett det, sier Mourinho.

Det er ikke dommer Mike Dean enig i.

- Jeg snakket med Paul (Norman, red.anm.), og han var overbevist om at ballen ble dyttet framover. Og etter å ha sett tv-reprisene viser det seg at vi hadde rett, sier Dean til BBC.

Store Chelsea-sjanser

Dette så ikke ut til å knekke Chelsea. I minuttene etterpå bombarderte de nærmest Fulham-målet.

Men ballen nektet å ende i nettmaskene. Chelsea ble stoppet av en redning på streken, tverrliggeren og egne avslutningsfeil. 20 minutter før slutt brant Frank Lampard en kjempesjanse fra ti meter over mål.

Fulham-spillerne hadde jobbet knallhardt hele kampen, og begynte åpenbart å bli slitne halvveis i 2. omgang.

Chelsea dominerte stort mot slutten av kampen, og vant cornerstatistikken hele 16-0.

På overtid headet John Terry sterkt mot mål, men Crossley dyttet ballen til hjørnespark. Men heller ikke det fikk de noe ut av.

Og i fotball er det bare målene som teller.

Debatt

Fulham tok viktige poeng i bunnstriden. Hvilke tre lag tror du rykker ned i år?

FEIRET OPP-NED: Så glad ble Boa Morte da han scoret mot Chelsea.
HOLDT IGJEN: Fjerdedommeren måtte holde igjen Mourinho etter at dommeren annullerte et Didier Drogba-mål for hands.
RØDT KORT: William Gallas må trolig sone flere kamper, siden han også gestikulerte mot Fulham-fansen da han gikk i garderoben.
STORMET BANEN: En supporter blir tatt hånd om av en vakt.
KAN BLI STRAFFET: Fulham risikerer straff etter at supporterne stormet banen etter kampslutt. Dette første til flere slagsmål med Chelsea-fans.
OVERMANNET: En tilskuere hadde liten sjanse da politiet kastet seg over ham.