Norge - Georgia

Stormet banen

Tre personer tok seg inn på gressmatta under fotballandskampen mellom Norge og Georgia, men demonstrantene ble raskt tatt hånd om.

DRAMA: Erling Braut Haaland ser politi og sikkerhetsvakter fjerner en demonstrant fra banen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Georgia på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
DRAMA: Erling Braut Haaland ser politi og sikkerhetsvakter fjerner en demonstrant fra banen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Georgia på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Georgia 2-1 (2-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Den smått dramatiske hendelsen, som Erling Braut Haaland & Co. var vitne til, fant sted i den andre omgangen.

Dagbladet fikk bekreftet at det var aktivister i Stopp Oljeletinga som sto bak.

På pressekonferansen etter kampen spurte Dagbladet Ståle Solbakken hva han tenkte om banestormerne.

- Er det jeg som skal mene noe om det? Det er en «tricky one», er det ikke. Jeg er på tynn is nå, smilte Solbakken.

En av demonstrantene forsøkte å låse seg fast i den ene stolpen, men ble lagt i bakken av sikkerhetsvakter før han kom så langt.

De to andre kom seg så vidt inn på banen før de ble sendt i gresset etter at både sikkerhetsvakter og politi kom til.

Dagbladets fotballekspert Bernt Hulsker reagerer:

- Det kan være skremmede for spillerne som er i nuet - at det plutselig kommer noen ut på banen. Man vet aldri hva de finner på eller hva de ønsker. Det kan skremme fanden på flatmark, sier Hulsker i Dagbladets studio.

- Vi ble tatt på senga. Vi så at Haaland slang noen gloser til sabotørene, som skulle stripse seg fast. De ble tatt raskt hånd om, la Hulsker til.

ULLEVAAL: Noen minutter ut i andreomgang mot Georgia tok flere aktivister seg ut på matta. De ble raskt tatt hånd om av vaktene. Video: Tipser, Bård Sørø Olsen/TV-sporten Vis mer

Alle tre ble så geleidet ut av stadion.

Antonio Nusa og Martin Ødegaard herjet da Norge slo Georgia, men de norske spillerne slapp med skrekken da bortelaget reduserte til 2-1 og skapte flere sjanser rett før slutt.

Tabellen i Norges gruppe ser slik ut:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer