Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormet inn blant egne fans etter familiens rop om hjelp, ble angrepet

- Det som skjedde mot slutten av kampen i Salford var kvalmt.

ANGREPET: Justin Carney ble angrepet av sine egne fans da han skulle hjelpe ungen sin. Junior S'au stormer for å hjelpe til. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ANGREPET: Justin Carney ble angrepet av sine egne fans da han skulle hjelpe ungen sin. Junior S'au stormer for å hjelpe til. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk vilt for seg da rugbylagene Salford Red Devils og Huddersfield Giants møttes i England i dag. Mot slutten av kampen brøt det ut slåsskamper da noen av spillerne til Salford stormet inn i folkemengden til sine egne fans.

Junior Sa'u og Justin Carney skal etter rapportene ha reagert på rop om hjelp fra sine familiemedlemmer og andre kvinner og barn. Ropene om hjelp skal ha vært på grunn av stor trengsel på tribunen, som førte til at kvinner og barn ble klemt sammen, skriver Daily Mail.

Ifølge et vitne skal opptrinnet ha startet mot slutten av kampen, da Salford-spillerne skulle takke fansen for oppmøtet. Tilskuere hoppet over gjerdet for å løpe bort til spillerne - bare for å bli stoppet av vaktene på stedet. Det likte de ikke, og det haglet med skjellsord mot vaktene. De samme tilskuerne skal ha oppført seg dårlig under hele kampen.

TRANGT: En kvinne skriker etter hjelp i trengselen. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TRANGT: En kvinne skriker etter hjelp i trengselen. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Salford-spiller Justin Carney hoppet inn i folkemengden for å hente ungen sin da trengselen ble stor, da noen Salford-fans begynte å angripe ham, ifølge Craig Harrison som så hele opptrinnet.

- Da kom resten av spillerne til for å hjelpe Justin Carney før de også havnet i håndgemeng. Junior Sa'u måtte holde fast personen som angrep spillerne, sier Harrison ifølge Daily Mail.

Trener Ian Watson sier at familiemedlemmene til spillerne ble redde av det som skjedde.

TULLETE OPPFØRSEL: Justin Carney ser at Junior S'au havner i klammeri med en fan. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TULLETE OPPFØRSEL: Justin Carney ser at Junior S'au havner i klammeri med en fan. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

- Spillerne gikk inn i folkemengden for å hente barna sine. De har det bra, men det er scener du ikke vil se på rugbykamper, sier Watson ifølge BBC.

Et annet vitne hevder på sin side at det bare var noen få slag som ble delt ut, og at det ikke var noen stor dramatikk.

Beklaget Salford Red Devils har gått ut og beklaget hendelsen i dag.

«Vi ønsker å unnskylde oppførselen til noen av våre fans i dag. Vi vil jobbe med Huddersfield Giants for å finne de involverte. Vi tolererer ikke slik oppførsel», skriver Salford Red Devils i en uttalelse.

«Jeg vil unnskylde til Huddersfield Giants. Idiotene som er ansvarlige vil bli identifisert og bli tatt hånd om. Det er ikke velkommen i rugbyligaen», skriver Red Devils-eier Marwan Koukash på Twitter.

Reagerer Huddersfield Giants-spiller Joe Wardle reagerte også på det som skjedde.

«Det som skjedde mot slutten av kampen i Salford var kvalmt. Å slåss med vaktpersonale og hverandre med barn til stede er en vits!» skriver Wardle på Twitter.

Salford Red Devils vant for øvrig kampen 24-22.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart