SNUBLET: Mo Farah snublet to ganger underveis i 10 000-meteren fredag. Han tok gullet, men måtte til legeundersøkelse. Foto: Mark Pain/REX/Shutterstock
SNUBLET: Mo Farah snublet to ganger underveis i 10 000-meteren fredag. Han tok gullet, men måtte til legeundersøkelse. Foto: Mark Pain/REX/ShutterstockVis mer

VM i friidrett

Stormet inn til gull på 10 000 meter. Men her kan drømmen om VM-dobbel ha røket

- Det er vondt.

(Dagbladet): Underveis i 10 000 meter-løpet fredag kveld snublet Mo Farah to ganger. Det hindret ham ikke fra å ta gull, men britenes største friidrettsstjerne måtte ha legehjelp etter målgang.

Nå er 5000-meteren i fare, melder NTB.

- Jeg har vondt i beinet og må til legen og kanskje sy noen sting. Det er vondt. Jeg snublet to ganger, og på et tidspunkt var det bare såvidt jeg klarte å holde meg på beina, sier Farah til BBC.

Det tøffeste løpet

Farah, som har tatt gull på både 5000 og 10 000 meter de siste tre verdensmesterskapene, hadde som mål å ta en dobbel også denne gangen. Han er positiv, til tross for hendelsene fredag.

- Jeg er skadet. Jeg måtte bare være sterk. Jeg har fått noen blåmerker og kutt, men jeg skal bli klar. Jeg har nok dager på meg, fortsetter briten.

Forsøksheatene på 5000 meter går førstkommende onsdag. Finalen er 12. august.

Farah har altså en imponerende medaljestatistikk i mesterskap. Men 5000-meteren på hjemmebane i London syntes han likevel var det tøffeste han har løpt.

- Det var det tøffeste løpet i mitt liv. Det handlet om hvordan de skulle slå meg. Jeg tenkte aldri at jeg kom til å tape, men jeg tenkte at «dette er hardt, dette er hardt», sier Farah.

Falldrama

For fem år siden tok 34-åringen to OL-gull i samme by. I fjor fulgte han opp med å gjøre samme bedrift i Rio.

Men da oppsto det også trøbbel for Farah underveis.

Farah gikk rett og slett rett på trynet på 10 000-meteren, men kjempet seg mesterlig tilbake og vant gullet.

- Dette betyr mye for meg. Jeg er ganske overrasket over at jeg vant gullet, for det var ikke lett i kveld. Jeg måtte grave dypt og jobbe hardt. Da jeg ramlet var jeg sikker på at det var over, men jeg kom meg opp igjen og klarte det, sa Farah til TV 2 etter finalen.