Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormet mot benken for å takke mannen bak praktskuddene

Moa delte æren med faren til Viking-spiller.

TAKKET SPILLERUTVIKLEREN: Kaz Sokolowski - faren til Viking-spiller Tomas Sokolowski - har jobbet mye med Moa utenom fellestreningene til Vålerenga i vinter. Mandag kveld viste Vålerenga-spissen sin takknemlighet da han løp bort til spillerutvikleren etter sitt andre praktmål. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet.
TAKKET SPILLERUTVIKLEREN: Kaz Sokolowski - faren til Viking-spiller Tomas Sokolowski - har jobbet mye med Moa utenom fellestreningene til Vålerenga i vinter. Mandag kveld viste Vålerenga-spissen sin takknemlighet da han løp bort til spillerutvikleren etter sitt andre praktmål. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Vålerenga - Viking 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Fra 27 meter dunket Mohammed Abdellaoue inn dagens andre perle før han satte kursen mot Vålerenga-benken - der han kastet seg rundt halsen på Kaz Sokolowski.

Etter oppvisningen mot Viking delte han mye av æren for to målene med Vålerengas spillerutvikler, som han har jobbet tett med gjennom hele vinteren.

- Jeg har hatt en god vinter hvor jeg har fått trent mye, og kjørt masse egentrening med Kaz. Vi har jobbet med detaljer og avslutningene mine i vinter, forklarer Moa.

- Hvordan har dere jobbet og hvor ofte?

- De gangene det har latt seg gjøre, egentlig. På fridager har jeg tatt en ekstra økt med Kaz, og så har jeg stått igjen etter øktene med laget. Han skal ha mye av æren for dette. Jeg føler meg mye tryggere, sier Moa til Dagbladet.

Bare scoring er godt nok
Sokolowski selv blir ydmyk konfrontert med rosen fra 24-åringen.

- Jeg takker og bukker for det. Det gleder meg hvis jeg kan hjelpe.

- Hva konkret har dere gjort?

- Det har ikke vært noen hokuspokus-trening. Hovedmålet var å få ham i scoringsmodus, og stille krav til det å score. Det skal ikke være sånn at han er fornøyd med en god avslutning som keeper redder. Vi har jobbet med alt som har med ballbehandling i forkant å gjøre, mottak og vending og få ballen så fort som mulig med seg mot mål. Jeg har stor tro på at gjennom å fokusere på scoring vil andre smådetaljer - som treffpunkt, balanse og forskjellige tekniske detaljer - falle automatisk på plass, sier Sokolowski til Dagbladet. 

Det var lett å gjenkjenne de tingene mot Viking.

Ved den første scoringen dro han seg fri fra Børre Steenslid med førstetouchen før han kjapt løsnet skuddet med høyrebeinet på berøring nummer to. Avslutningen ble målt til 93 kilometer i timen og Rune Almenning Jarstein var sjanseløs.

Foran scoring nummer to brukte han igjen én touch på å dra seg innover i banen, før han klinket ballen i krysset fra 27 meter med godfoten.

- Den siste føler jeg at jeg kunne tatt. Det var gode skudd av Moa, men om jeg hadde vært helt på topp kunne jeg kanskje stoppet det andre målet, sier Viking-keeper Rune Almenning Jarstein, som måtte byttes ut med ryggsmerter etter 1. omgang.

Rykter har tatt energi
Moa ble tatt av banen 10 minutter før slutt - selvsagt til stående ovasjoner fra Klanen.

24-åringen signerte en ny treårskontrakt med Vålerenga i starten av mars, en avgjørelse han tror har gjort ham til en bedre fotballspiller
.

MED FEIL BEIN: Moa viste at høyrebeinet hans er til mer enn bare å stå på, og åpnet scoringskontoen i 2010 etter bare 96 sekunder.  Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet.
MED FEIL BEIN: Moa viste at høyrebeinet hans er til mer enn bare å stå på, og åpnet scoringskontoen i 2010 etter bare 96 sekunder. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet. Vis mer

- Det er godt å ha den tryggheten. For spekulasjoner tar energi fra deg, uten at du nødvendigvis tenker på det. Nå har jeg fått tryggheten jeg vil ha. Iblant har det blitt litt mye, med formsvikt, skader og proffrykter. Det skal bli godt å slippe å svare på alle de spørsmålene, sier Moa.

Men fortsetter han som mot Viking spørs det om han får det ønsket oppfylt.

Tilbake på 2008-nivå
Da var han nemlig tilbake på 2008-nivå, hvor han imponerte såpass på norske tippeligabaner at Manchester United forsøkte å få ham over på prøvespill.

En kald høstdag i Ukraina det året sto Dagbladet på sidelinja da Moa fikk landslagskeeperne til å framstå som klovner.

- Moa - hva er det du driver med? Gi meg en sjanse da! brølte en fortvilet Espen Johnsen etter at Vålerenga-spissen hadde banket inn sitt fjerde mål på fire forsøk.

Noen uker seinere terroriserte han Jon Knudsen i cupfinalen og det var bare et spørsmål om når - ikke hvis - at Moa skulle utenlands.

Men så kom skadene, og Moa fikk ikke trent skikkelig før seint i februar. Den påfølgende sesongen bar preg av det, og han endte med skuffende seks seriemål i 2009.

I år ligger det an til å bli veldig mange flere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!