Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stormforelsket i kjendissønn

OL-håpet Tiril Sjåstad Christiansen er blitt samboer med sønnen til Dag Otto Lauritzen: - Jeg traff på første forsøk, sier hun.

SAMBOERE: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen traff hverandre i mai i fjor. Nå bor de sammen. Foto: Privat
SAMBOERE: Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen traff hverandre i mai i fjor. Nå bor de sammen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen (22) forbereder lørdagens OL-renn i slopestyle. Hun kommer til mesterskapet som en av favorittene, og sier rett ut:

- Jeg er ikke her for å leke. Jeg går for gull.

Er du ikke helt inne i sjargongen, handler øvelsen om å kjøre ned en bakke med innlagte rails (rekkverk) og hopp. Du har ski på beina – ikke snowboard – og skal takle løypa på en mest mulig elegant måte.

- Jeg trodde løypa skulle være mer skummel enn den var. Men jeg fant ut av ting relativt fort, forteller Tiril om prøvekjøringa.

Privat lykke

Liver smiler på flere måter. Etter mye skadetrøbbel føler hun nå at kroppen fungerer fint. I tillegg har hun funnet lykken privat med sønnen til TV 2-profilen Dag Otto Lauritzen, Stian Lauritzen. De to traff hverandre under en OL-samling i mai i fjor. Han er osteopat på snowboardlandslaget.

Fristilkjøreren stråler når vi kommer inn på temaet. De to har nå flyttet sammen:

- Vi har et helt fantastisk forhold. Han er drømmeprinsen min. Jeg tror jeg har kapret verdens flotteste mann. Det er ikke så mye mer å si, egentlig.

- Hvem sjekket opp hvem?

- Det var han som sjekket opp meg. Han trodde at jeg hadde kjæreste. I et intervju fortalte jeg at jeg var samboer med en skiskytter. Men det ble litt misforstått, fordi det i virkeligheten var broren min. Han (Stian) fant fort ut at det ikke var sant. Etter det gikk det slag i slag.

På valentinsdagen nylig la hun et bilde av seg og samboeren.

- God valentinsdag til min flotte mann som får meg til å smile hver dag, skrev hun.

BLANT FAVORITTENE: Tiril Sjåstad Christiansen jakter det perfekte run i OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BLANT FAVORITTENE: Tiril Sjåstad Christiansen jakter det perfekte run i OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier hun:

- Det er mitt første seriøse forhold. Jeg traff på første forsøk. Det sa bare pang! Han, ahhh … Jeg slipper å stresse lenger. Det blir ham! Med på kjøpet fikk jeg en hund. Men den tror jeg Dag Otto har et par dager mer i året enn oss, sier Tiril og sikter til parets mange reisedager.

Skadeforfulgt

Hun har to gull og to sølv fra X-Games. Forrige OL gikk hun glipp av på grunn av skader. Dette er noe som har forfulgt henne gjennom hele karrieren. Vi lar henne fortelle selv hva hun har vært igjennom:

- Jeg har operert venstrekneet mitt fem ganger. I det siste har jeg også slitt med det andre kneet. Jeg fikk en ganske heavy krasj i USA. Høyrehånda har også fått hard medfart. Jeg har hatt heftig hjernerystelse. Og ryggen begynner å bli gammel.

STORTRIVES I OL: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Tore Ulrik Bratland
STORTRIVES I OL: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvordan føler du deg i dag?

- Jeg føler meg relativt frisk. Overraskende frisk, faktisk.

- Har du noen gang vært inne på tanken om å gi deg?

- Veldig ofte. Det har vært beinhardt de siste åra. Noen ganger har du bare lyst til å gi deg. Andre ganger har du lyst til å ta OL-gull. Du føler at du har en engel og en djevel på skuldra og blir dratt i alle retninger. Men nå er jeg her. Og jeg prøver å ikke se meg tilbake.

Storkoser seg

Slopestylefinalen starter klokka 05.56 lørdag morgen.

- Hvem ser du på som de største konkurrentene?

- Johanne Killi er en av dem. Og så har du noen gode sveitsere og amerikanere. Jeg er heller ikke her for å leke med bronsemedalje. Mitt største mål er å lande et bra run. Jeg blir veldig motivert av å ha det gøy på ski. Det er lenge siden jeg har hatt det så gøy som nå, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!