Større enn alle andre

V75-banker vokser også med oppgavene.

EN GIGANT. Yarrah Boko slår alle sine konkurrenter på høyden. Og han banker dem også i banen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
EN GIGANT. Yarrah Boko slår alle sine konkurrenter på høyden. Og han banker dem også i banen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Her er sjansen til å vinne enorme gevinster på hest!

Den storvokste kjempen Yarrah Boko slår de fleste på høyde. Og han vokser også stadig med oppgavene. Hingsten, som rager hele 1,72 meter på manken utklasset konkurrentene i sin siste start. Lørdag skal han prøve seg i Sølvhesten (V75-7), som er et løp for 4 og 5-åringer over 2640 meter.

-    Yarrah Boko har tatt løpet sist på en fin måte. Han trener fint om dagen. Han fungerte fint i et hurtigarbeid forleden. Det er klart, 40 meter tillegg er aldri enkelt i V75.

Men når det er sagt så synes jeg Yarrah Boko vokser veldig bra med oppgavene. Han møter gode hester, men på den lange distansen synes jeg han skal ha en fin vinnersjanse, konkluderer Anderssen.

- Vi sender ham ut i et løp til etter dette. Så er planen videre å starte i kvalifiseringen til Svensk Derby, sier "Bullern" Anderssen om hesten som eies av Jan-Erik Andresen som også eier kapable Langelidgutten og Megaman Neo.

Bullern laster opp nettopp Langelidgutten, Baltic Jet og Strong Forte sammen med Yarrah Boko på transporten til Sørlandet. Langelidgutten trakk det lengste strået i stallmannsløpet Thor Tholfsens minneløp på Jarlsberg sist helg med oppasser Darius Tamulevicius i sulkyen. Aksjonen fløt bedre enn noen gang for Varenne-sønnen.

- Langelidgutten (V75-3) er en fin hest og er veldig bra, når han fungerer. Han har slitt litt med aksjonen og vært litt variabel i prestasjonene. Nå har vi skodd ham om. I tillegg til litt andre utstyrsendringer og at Kjell Teigen har gått over ham. Han fremsto da også i en mye bedre utgave sist i seiersløpet, og jeg tror han aldri har vært så fin i aksjonen før. Langelidgutten står litt langt ute, men han har kapasitet til å kjempe om seieren. Jeg tror han kan en 1.12-tid på en fin bane, sier Trond Anderssen.    

- Langelidgutten hører hjemme på alle bonger, mener Anderssen bestemt.

Norges dyktigste og mestvinnende trener har også store seiersambisjoner med 3 års hoppa Baltic Jet i V75-4 som vant sist etter et sterkt løp.

- Baltic Jet var veldig god sist. Vi rev av skoene og det fungerte strålende. Hun ble mye finere i aksjonen. Hun er i sterk utvikling og blir bedre og bedre for hver start. Hun står fint til spormessig, det ble perfekt. Hun skal regnes med en fin vinnersjanse igjen, sier Bullern optimistisk.

I samme løp starter en annen fin 3-åring, nemlig stallkameraten Strong Forte. Love You-sønnen har vist at han har stor kapasitet. I V75-4 starter han i spor i annen rekke.  

- Strong Forte har vært litt uheldig i startene sine. Sist utstyrte vi ham med hele skylapper, og da ble han bakredd og galopperte. Denne gang setter vi på ham kvarte skylapper, og jeg tror det skal fungere bra. Han har stor kapasitet, og er en Derby-kandidat senere i år. Vi forventer oss litt av denne karen, sier Bullern.  

Har funnet sin Mantra

Trener Vidar Bakkeli var lettere rystet på Charlottenlund på samme tid i fjor da Mantra tok seg av Fireåringseliten mot gode hester. Løpet gikk over samme distanse som Sølvhesten lørdag. Bakkeli-hesten blir trolig hovedutfordrer til Yarrah Boko i kampen om seieren i V75-7.

-    Jeg synes Mantra kjennes sterkere ut nå enn han har gjort noen gang. Han har travet noen gode løp og er i knallform om dagen. Han møter gode Yarrah Boko, men jeg tror vi kan ha en seiersmulighet. Ellers hadde jeg ikke reist, ler Vidar Bakkeli.

-    Vi reiser ikke før lørdag morgen. Dette er for at jeg skal være sikker på at han får i seg vann. Han kan ha litt problemer med å ta til seg vann på langtur, og da er det greit å starte hjemmefra for å være sikker på at han har fått i seg det han skal, forklarer Bakkeli.

-    Jeg tror mye av løpet avgjøres i startfasen. Mantra virker veldig fin om dagen, og jeg tror ikke han skal gjøre seg bort.
Som sagt, Mantra virker enda sterkere nå enn han har vært før, sier trener Vidar Bakkeli.

Vinner om han kommer foran

Trener Tor Olaf Halle rapporterer om Taxdodger Joe i sitt livs form. I V75-3 møter han blant andre Langelidgutten, Varenne S, Licence Plate og Atlantic Ås.

Halle-traveren holdt oppvisning i sin siste start som var et sprintløp, der han sto i bakspor. Fra fjerde utvendig brukte han suste han forbi alle og vant helenkelt.

-    Taxdodger Joe er meget rask fra start. Fra et fint spor tror jeg på tet. Kommer han foran skal han kjempe om seieren igjen. Han er ikke avhengig av å trave i tet, han er vel så god bakfra. Men tet er korteste og enkleste vei til mål, sier trener Tor Olaf Halle som har fin seiersflyt på stallen.

-    Martin Sensei (V75-7) møter gode Yarrah Boko. Martin var veldig god på Jarlsberg sist i seiersløpet, men det er andre forutsetninger nå. Nå møter han knallhard motstand med flere gode tilleggshester. Han takler distansen, og jeg synes han skal på bongen om Yarrah Boko garderes, sier Tor Olaf Halle.

Steinar Holm har stallen full av storløpsvinnere om dagen. I V75-3/V5-5 setter han seg opp i sulkyen bak startraske Varenne S. for å utfordre Taxdodger Joe.

-    Varenne S. er rask fra start. Vi prøver litt til å begynne med. Jeg synes han er aktuell for en plass blant de tre, sier trener og kusk Steinar Holm.

- Menino (V75-4) kommer ut etter pause. Første gang ut er det en best mulig premie som gjelder, sier Holm.

Eirik Høitomt er fast kusk på hestene til Tor Olaf Halle. Han vant både med Taxdodger Joe og Martin Sensei sist.

-    Taxdodger Joe gjorde et strålende løp sist. Vi prøver å få tet, rask som han er, men det er flere kjappe på innsiden. Hesten holder flott form, og er seiersaktuell igjen, sier kusk Eirik Høitomt.

Martin Sensei (V75-7) leverte en fin prestasjon sist i seiersløpet. Møter noen gode nå, men jeg synes han er aktuell bak favoritten Yarrah Boko.

H.M. Hird Balder (V75-1/V5-3) kan litt i sine beste stunder og har fin kapasitet. Men han galopperer umotivert til tider. Får stå som en liten outsider.

Stjernejerven (V75-2/V5-4) traver jevne, fine løp. Han møter noen veldig gode hester denne gang, og det kan bli vanskelig å hente 20 meter på Kapoline om hun går opp mot sitt best. Han er bare en garderingshest litt ute.

Kapoline travet et voldsomt løp sist. Er hun like bra denne gangen kjemper hun helt i toppen.

Case (V75-5) var veldig god sist i V75. Hun er i fin form, har vunnet fire strake og har tjent mye penger på kort tid. Hun møter skjerpet motstand nå, så vi kan ikke forlange seier. Jeg er usikker på om vi greier å forsvare sporet, men får vi tet, skal vi sitte der. Hun skal regnes i toppen igjen.

Slettvoll Rambo (V75-6) holder fin form. Han trakk seg litt til slutt i Sverige sist, men det tror jeg var fordi kusken måtte angripe litt for tidlig. Gangen før travet han et fint løp for meg på Leangen. Han er rask fra start, og sikrer seg nok en fin posisjon. Jeg synes han skal regnes med trippelsjanse, sier kusk Eirik Høitomt.

Solid som Titan

Tuxi Titan (V75-1) var utilnærmelig på Forus sist, og har travet to gode løp etter lang pause. Svein Olav Ruud fikk testet hvordan Spikeld-sønnen var å reise på langtur med til Forus.

-    Tuxi Titan både spiste og drakk på turen. Han oppførte seg helt eksemplarisk. Det var absolutt ingen problemer, sier trener og kusk Svein Olav Ruud som reiste til Sørlandet fredag morgen og satser på en ny overnatting med 5-åringen.

-    Sånn som han har travet løpene sine for meg de to siste gangene, ser jeg lyst på sjansene. Han møter bedre hester denne gangen, men kapasitetsmessig er jeg ikke redd for noen i feltet. På Forus travet han 1.25 en bit i varmingen, og jeg tror ingen i feltet matcher den farten her, sier Ruud.

-    Med tillegg kan det bli hindringer underveis, og jeg kan ikke love seier. Men Tuxi Titan har vært veldig fin i trening hjemme. I tillegg er han sjekket opp, og alt skal være i orden. Han kjennes fin ut om dagen.

-    Vi reiser med seiersambisjoner, sier Svein Olav Ruud.
 
Hjemmetrener med store outsidere

Trener og champion ved Sørlandets travpark, Øystein Tjomsland, har fin form på stallhestene. Sørlandstreneren hadde stor suksess under Jarlsberg-travet med flere seirer. Lørdag møter hans Vestpol Faxen vinnerhesten Tao Prins i V75-2. Tao Prins er ubseiret på ti starter og står 20 meter foran Vestpol Faxen.

-    Hva tror du om sjansene, Øystein Tjomsland?

-    Vestpol Faxen holder fin form og er en hest med voldsomt stor kapasitet. Vi er litt avhengig av at vi ikke kommer for mye på etterskudd. Det er et fint felt med jevnt, gode hester. Og det er bra hester på strek. Vestpol Faxen utvikler seg hele tiden og har mer å gå på aksjonsmessig. Det kan bli tøft å hente inn Tao Prins, men vi gjør et forsøk, og jeg føler meg slett ikke sjanseløs, sier trener og kusk Øystein Tjomsland.

Tor Henry (V75-1/V5-3) holder fin form. Han møter bra motstand. Det er trolig en premie som gjelder denne gang.

Beban Håleryd (V75-3/V5-5) holder bra form, men møter hard konkurranse. Jeg tror ikke på seier mot knallbra hester, men det er en god hest. Han kan være en liten outsider.

Yankee Showboat (V75-4) er en god 3-åring. Han feilet sist, men er normalt ikke usikker. Han flytter beina fort. Han har kapasitet til å runde alle og skal ses som en stor outsider.

Lome Kongen (V75-6) har travet fine løp i sommer. I følge treneren skal han være i fin form. Vi setter på sko til denne starten. Han har tapt litt fra start to ganger barbeint. Vi håper han skal løse bedre nå. Han takler distansen og skal regnes som en outsider.  

Muffin D.K. (V75-7) har avsluttet sterkt to ganger på rad nå fra dårlige spor. Han holder veldig fin form. Han er på gang formmessig. Han møter tøff motstand, men han er såpass bra at jeg synes han skal regnes blant de fire-fem fremste. Han kan lede lenge og er ikke sjanseløs, avslutter Øystein Tjomsland.

Tao Prins mot sin ellevte strake

Tao Prins vet ikke hva det vil si å tape travløp. Den erfaringen har Gihle-hesten ennå til gode å skaffe seg. Lørdag skal han forsøke å ta sin ellevte strake seier i V75-2.

-    Alt er bra med Tao Prins om dagen. Vi vil bevisst ikke starte ham for ofte. Vi vil at han skal ha skikkelig overskudd når han kommer ut i løp. Han har jo økt såpass raskt i grunnlagene at han må finne seg i å stadig møte bedre hester. Dagen vil komme da han får seiersrekka brutt. Etter som pengene øker får han testet seg litt mer, sier Anne Gihle.

-    Det er første gang han er på lang reise med overnatting, og vi er naturlig nok litt spent på det. Men Tao Prins er en kald og rolig type, så det tror vi skal forløpe uten problemer. Han er veldig glad i mat. Han spiser til og med rett etter løp, så vi er ikke så veldig bekymret. Han reiser alen, og har ikke med seg noen kompis fra stallen. Det er et lite usikkerhetsmoment hvordan han tar det, men vi tror det går bra.

-    Det er klart vi har seiersambisjoner med en sånn hest, men vi kan ikke forvente seier hver gang, sier medtrener Anne Gihle om seiersgrossisten som som vanlig kuskes av Tor Wollebæk. 
    

Sørlandets travpark arrangerer travfest hele tre dager til ende med midnattstrav fredag, V75-omgang med NM for kaldblodshester lørdag og trav hele søndag.

En alenevinner kan få med seg hele 46 millioner denne V75-omgangen.