- Større enn bragden mot Canada i 2000

Hockeygutta smilte om kapp dagen derpå.

|||

De norske ishockeyspillerne smilte om kapp dagen derpå etter den sensasjonelle seieren over Tsjekkia i ishockey-VM.

Anders Fredriksen har gjort comeback på landslaget etter ni år ute i kulden. Sammen med kaptein Tommy Jakobsen var han den eneste som var med sist Norge overrasket i VM-sammenheng med å slå Canada i St. Petersburg i 2000.

- Dette var helt klart større. Det har gått utrolig bra for meg, og jeg har glidd rett inn i rekka sammen med Patrick (Thoresen) og Mats (Zuccarello Aasen), sa Anders Fredriksen til NTB.

Tempoforskjell

Anders Fredriksen er en av tolv spillere som kommer fra norsk eliteserie med et tempo langt fra det internasjonale. Overgangen har de fleste taklet bra.

- Jeg slet litt med å komme inn i tempoet, men etter de to treningskampene mot Sveits før VM, følte jeg at det ikke var noe problem lenger.

- Nå er det kampen mot Frankrike som gjelder. Jeg må innrømme at jeg ikke vet så mye om det laget, men vi skal ha en grundig analyse av dem, sa Vålerenga-centeren.

Roy Johansen var litt mer klarere på hvordan Frankrike også skal slås i den siste gruppespillkampen i VM. Det er seier eller uavgjort som gjelder for avansement til mellomrunden. Det kan også gå med tap, men det vil ikke Johansen spekulere på.

Må gjøre jobben
DET STØRSTE: Gårsdagens seier over Tsjekkia er det største Anders Fredriksen har vært med på som landslagsspiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
DET STØRSTE: Gårsdagens seier over Tsjekkia er det største Anders Fredriksen har vært med på som landslagsspiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer

- Vi går på isen for å gjøre jobben vår. Vi må spille som mot Sverige og Tsjekkia, og jobbe knallhardt defensivt, sa Johansen, som ved siden av sitt eget laget også er blitt overrasket over Danmarks resultater så langt i VM.

- Danmark har kanskje overrasket meg mest. Det sammen med at de store nasjonene ikke har vunnet klarere. Når det gjelder mitt lag, er jeg overrasket over at alle har klart å løfte seg noen hakk, sa Johansen.

Norge har møtt Frankrike 19 ganger i VM og OL-sammenheng. Norge står med elleve seirer, fire kamper har endt uavgjort, mens franskmennene har vunnet fire oppgjør.

I VM på høyeste nivå har lagene bare møttes sju ganger. Det har endt med fem seirer til Norge og to til Frankrike. Lagene møttes sist i en offisiell landskamp i februar i fjor under OL-kvalifiseringen på Jordal. Den gang vant Norge 3-2.

(NTB)

TENKER FRAMOVER: 
Nå er det kampen mot Frankrike som gjelder for de norske gutta.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TENKER FRAMOVER: Nå er det kampen mot Frankrike som gjelder for de norske gutta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer